torsdag 29. april 2010

Sommer kommer, sommer kommer, sol og regn og latter og sang…

IMG_0959

Det er ikke så reint galt å være i hagen for tiden – takk og pris for det!
Det ser ikke så verst ut etterhvert heller – det er også deilig!

Forrige helg var vi på 180årsfeiring i Danmark. Der kjøpte jeg det søte skiltet til venstre her..

IMG_0987

 
Jeg ble også fristet av fuglekassa til høyre.. Var den ikke bare fantastisk?

En liten, spennende butikk i Hjørring hadde mange forskjellige. Det var vondt å bare ta med seg ett hus hjem… (Jeg skal innom senere, I promise!)

Borterst ser du planter fra Ellen som har flyttet hjemmefra (les: ut av drivhuset) Rosa og lilla Bacopa.

IMG_0955 IMG_0957
IMG_0952 IMG_0963 IMG_0982

Jeg har startet utplantingen nå. Litt om gangen slik at jeg er sikker på at alt ikke krepere samtidig…
På trappa har jeg satt rosa + hvit margeritt sammen med lobelia og dobbel million bells.

Denne nydelige surfinaen kommer også fra Ellen – en fantastisk, sukkerrosa farge :-)

Bacopa’ne er yndige og blomstrer masse allerede. Og de har klart seg bra de siste 4 nettene, så da satser jeg på at det går så det uler fremover!

IMG_0973 IMG_0961

Ute har jeg gjort klar pallekarmene som det skal grønnsaker i – og i dag plantet jeg ut 3 stk squash som allerede er proppfulle av blomsterknopper.

Har kjøpt meg et appelsintre – med blomster og frukter på. Stort og fint, så får vi se hvordan dette går seg til!"

Trilliumene blomstrer som bare det, men er det litt tidlig å plante dem ut nå? Noen som vet? Synes fargen på disse er finere enn de lakserosa jeg fikk tak i i fjor, og vil beholde dem!

Og ellers er julerosetua mi et syn!

IMG_0965 IMG_0954

søndag 18. april 2010

H A G E T I D ! ! !

IMG_0811

Camellia Japonica (99,- på Plantasjen)
Endelig er formen på oppadgående. Litt rusten i kroppen, og stemmen er det bare såder med, men det var i alle fall tid for å kle seg godt og komme seg  ut i hagen!
Vel’et har fått hageavfallscontainer fra kommunen denne helga, og da skal det ryddes!
Og ryddet ble det!
Gubben er syk – øreverk og sprukket trommehinne. Ikke godt, stakkars!
Så da var fruen alene med hageredskapene… Moahahaha!
Etter å ha samlet sammen div sakser, kuttere, spader, koster og raker + hagebåra, ja da var jeg klar!
Gikk først i gang med bedet langs garasjen. Der har det vært villt kaos i flere år.
I utgangspunktet var det en laurbærhegg, tre potentilla, en sjasmin, en annen busk/tre, en barlind, et par rhododendroner og div annet “snæks”.
Nå ser det slik ut…
IMG_0815
IMG_0816

IMG_0817
Her er det blitt rimelig snauhogd.
Røsket ned to klematis – det var like mye inne i garasjen og i takrenner og under tegl – heggen klippet jeg mye av, samme med barlinden, potentillaene er BORTE og det samme er sjasminen, forsythiaen og det andre treet. Dvs bare stubber står igjen. De må gemalen spa opp senere.

Ungene ble også engasjert – betaler i danske kroner. Skal på familiebursdag neste helg. Ryddet opp bak garasjen også. Klippet på hortensiaen, druen, som forøvrig virkelig må bindes opp igjen, og magnoliaen tror jeg bare vil skjenke oss 3 blomster i år. Vinteren har vært streng!
Min mor kom bort med tilhengeren fredag, og jeg benyttet sjansen og fikk henne til å hente et lass hagemix på søpla.  0,5kubikk for 245kr. Det er sannelig ikke dårlig!
Har brukt mye av det allerede!
IMG_0818
IMG_0819 
hagebordet jeg fikk til bursdagen har flyttet ut på terrassen rett ved siden av drivhuset, og det har blitt flittig brukt! I dag har jeg måttet rydde opp litt i drivhuset og har pottet om endel planter. Noen har flyttet inn i ampler, andre i sinkbøtter.
Tomat- og agurkplantene har flyttet inn i 12litersbøtter. En i hver. Tror det skal gå greit. Hadde kompostjord i bunnen og vanlig jord på toppen. Satser på det!
IMG_0820
IMG_0821 IMG_0822

IMG_0823





 Hiv og hoi så fullt det er blitt!

   

torsdag 15. april 2010

Det gror!

IMG_0781   IMG_0782

Ved inngangen er det masse vårblomstrende løkplanter som lyser opp

 

Her er det peonen som er på vei opp. Ikke kommet så langt enda, men jeg håper den får bedre kår på den nye vokseplassen sin.

IMG_0783   IMG_0784

En litt snodig vri på geraniumen som er kommet godt i gang flere steder i hagen

 

Storhjelmen er STOR og er skikkelig i støtet!

IMG_0785   IMG_0786

Bekkeblomen knuger på knoppene sine og er snart klar for å sprette"

 

En litt gjemt og nesten glemt geranium er i vårmodus

IMG_0788   IMG_0796
HÆH?!? Kan den forreste her være Alpefiolen som forsvant for et år siden?  

Oh’lala! Aspargesen er begynt å spire! Får vann i munnen bare av å tenke på den deilige smaken av selvdyrket asparges!

IMG_0790   IMG_0793

Ha’kke peiling på navn, men de er inmari søte disse små, lilla blomstene!"

 

Fenrikshjertene – dicentra formosa - gror godt!

IMG_0794   IMG_0795

Løytnantshjertene – dicentra spectabilis – er også i gang, men litt tregere enn de med lavere rang.

 

Denne akeleien sådde jeg i fjor og den kommer bra! HÅPER det er William Guinness, men er usikker. De er jo rimelig lausslupne disse akeleiene. Blir spennende med blomstringa når den kommer!

IMG_0797   IMG_0799

Hostaen kommer også, og det ser vel litt ut som om den hadde hatt godt av en deling… :-)

   

onsdag 14. april 2010

Møte i de hagegale:-)

Da var aprilmøtet over. Selv var jeg tett som ei potte hele kvelden, men fikk avsetning på det lille jeg hadde med, og kom hjem med to poser fulle av...?!? Fikk tomatplante fra AnitaH2 via Amo, og Turbolotte hadde også med tomater. Tusen takk! Blomsterguri hadde med seg masse, og jeg kom hjem med to planteposer, så.... Jeg har litt å gjøre i morgen også :-)

Hagen hos Audi så flott ut, og jeg ble misunnelig… Vil også ha et “gammelt” hus i “gammel” hage… Misforstå meg rett. Er så kjedelig i sånne hager som vi har – flatt / paddeflatt.. Det er tema til neste møte; jeg vil ha innspill på hvordan jeg kan freshe opp hagen min! Er det forstått?!?

Vi planla neste møte til den 19.mai, og det skal holdes her hos meg. Så får vi se hvordan det blir i bedene til den tid!

Planene om å besøke både Ødegård og Lundberg er lagt, og det kan se ut til at Ljosland fjellhage også blir beæret med besøk av oss.Tisdrommet vi snakker om er hhv juni og august.

Ellers er formen noget slakk, men optimistisk!

 

Good night!

torsdag 8. april 2010

Kulien gartneri

OMG! I dag hadde de åpent, og det var et syn!
Fryder meg ved tanken på å tilbake om en måned... Spare, spare, spare :-)
Fikk sneket med meg 20 stiklinger av millionbells, diascia, verbena, fuksia (det er IKKE meg, men...)lobelia... Og litt frø. Mye billigere der enn på Plantasjen og Felleskjøpet!
Var ikke så mange forskjellige stiklinger å velge mellom, men jeg skal ut igjen! Til stiklinger å være var de store, og i de fleste pottene sto det egentlig to stiklinger. Luksus!

Er hjemme med syke barn i dag. Host, hark og hodepine / svimmel. Ikke feber, så jeg tok dem med meg en liten time. Formen er nok på oppadgående, for det var nødvendig med en luftetur for å unngå 3.verdenskrig i stua her!

I dag - tror jeg - får jeg pc'n, så da skal det snart bli litt bilder igjen. Det ser jeg frem til!

Ha en finfin dag!

mandag 5. april 2010

Strømbrudd, slutt på ferien og døde planter

Så var årets påskeferie slutt. Begynte bra - ovn i drivhuset, ut med småttisene og fullpakka bil på vei til heia. Snø og sludd i sikte, sørpe og god stemning. Var hjemom mandag og så til saker og ting, og det så meget bra ut! Tok med meg sykler oppover, fikk noen turer langs veien. Koselig det, fortstt med kakao, pølser og brød i sekken. God stemning tiltross for dårlig vær hver dag - med unntak av to kvarte dager. Men da vi kom hjem dalte stemingen betraktelig. 10,2 grader inne og steindødt i drivhuset. Strømmen var gått, jordfeilbryteren hadde slått ut og ikke på igjen... Så det var jo ikke så gøy!
Så da var det først en bomtur etter ved og stiklinger på Plantasjen, så en bomtur til til Kulien gartneri (trodde de hadde hatt åpent i dag) og så til sist hurtig såing av diverse saker og ting. Tomater, squash,basilikum, jordbær,klokkeranker, div salat, og div, div div. Husker ikke i farta og orker ikke gå inn på badegulvet og sjekke. Det er piggfullt under skapene..
Men hadde ikke igjen av green olive-tomatene, så det ble noen oxheart. Må få kjøpt frø til noen andre også, ev kunne jeg få en plate eller to av Anita H2 + Ellea. Tuuusen takk til dem!
Nå er eldstegutten småsjuk, vaskemaskinen går på fullt og i morgen er det jobb.. (Men jeg tror sannelig jeg skal bevilge meg 20 min i solstudio først - må jo ha noen fregner etter påska, ikke bare rustflekker)
God kveld!