lørdag 11. september 2010

Høst


Det er blitt skikkelig høst her sør. Særlig i helga! Det har blåst masse og regnet i stri strømmer. Ikke det at det ikke er godt for busker, trær og planter, men det er ikke godt for meg. Det er for tidlig!
Jeg vil fortsatt ha Indian summer og middagslur på solsenga. Nå har jeg fyr på peisen og raggsokker på.
Av prinsipp har jeg ikke satt på verken varmekabler eller varmepumpe. Det ER ikke sååå kaldt (jo, det er det), men det er forsatt midt i september, og egentlig nesten ikke høst...

Hagen ser ut som et salig kaos. Har gitt opp krukkene, og begynte allerede sist helg å tømme dem. Nå får jeg ta resten sånn innimellom i uka. Drivhuset er vasket, men jeg må ha et raid til med støvsugeren.
Frøene er sanket, og om onsdag fikk jeg pushet ut litt frø på hagemøtet hos Blomsterguri. Akeleiene er kommet som et skudd nå - var tydelig fornøyde med å bli flyttet ut fra drivhuset. Sådde de nå i sommer - så da blomstrer de nok neste sommer.
Fredag kom dagliljen fra Solfrid. Flott rotklump! Skulle hatt en hvitaktig, men det ble Idas Magic. Tror nok den blir snaisen i bedet mitt den også!
Nå skal jeg slenge inn en pinne til på peisen og sjekke fintøyet - i morgen er det dåp til Tian. Nesten nøyaktig på dagen 10 år etter at Mats ble døpt. Du verden som tiden flyr!
Ha en fin kveld!

2 kommentarer:

TurboLotte sa...

Ja jeg har ikke fått noe orden på hverken drivhus eller krukker jeg da.
Formen er laber her idag. Kanskje i morgen..
Imens koser vi oss inne. Så kan de andre hoppe rundt på ahakonsert. He-he.

Ellea sa...

Har litt blandede følelser jeg....er så glad i høsten, det er en så velsignet rolig årstid....men kunne jo godt tenke meg å beholde litt indian summer innimellom:)

Drivhuset har fått seile sin egen sjø mens vi bygde terasser, nå kan kanskje det også få litt "tender love and care":)