mandag 25. april 2011

Vårtegn….og hva har vi her?

Etter påska har det formelig eksplodert både her og der! Det har vært fantastiske temperaturer – særlig på hytta! Hatt 18,5 i skyggen hver dag, og jeg nådde fort målet om å tilegne meg flere fregner! (og litt soleksem kom også, men det hadde jeg ikke bedt om)

Vel hjemme tok jeg ei lita runde med kameraet.

IMG_2099   IMG_2103   IMG_2104

Tre av julerosene blomstrer som bare rakker’n! Den hvite er helt rå, og den mørke er superflott! Den limegrønne er litt rar… Og ikke har jeg navn på noen av dem heller!

IMG_2109   IMG_2110   IMG_2111

Disse bildene er superdårlige, men det er bare såååå gøy at peonimportene fra i høst kommer alle sammen! DET blir saker når de får vokst seg skikkelig til, altså! JuHu!

IMG_2113  IMG_2102   IMG_2126

I drivhuset er det kart på både agurker og tomater, og squashen “papaya” er kommet godt i gang! I bedet under soveromsvinduet har den hvite magnoliaen klart vinteren, og som du ser av “suppa” til høyre, så blir det ikke så mange blomster på Rhododendronene “Red scarlett” i år… Den har trolljenta vår og naboguttene laget suppe på… Velbekomme!

IMG_2114

 IMG_2115Og så kommer jeg til det jeg ikke har snøring på! Hva i allverdens land og riker er dette for en plante? Jada, jeg har sådd den selv – av noen store frø. På størrelse med en ert, lysebrune på fargen, med sorte spetter / flekker på.

Er det noen som vet hva dette er?  Legg igjen en kommentar, i så fall! Og tusen takk!

 

 

 

Det fineste som blomstrer i hagen akkurat nå, er magnoliaen Smilefjes

IMG_2127   IMG_2129

3 kommentarer:

Snuffeldyret sa...

Rinicus!
Har sådd selv, derfor tror jeg nesten
sikkert at jeg har rett ;-)

De julerosene var lekre!

Mete sa...

Jepp - det er def Rinicus. Så frøbilde også nå, og det er ingen tvil!
Takk for hjelpa!

Villrose sa...

Ha-ha! Gøy å se at andre også driver intens peon-spotting :-)