søndag 5. juni 2011

Akeleieskryt

IMG_2236

Helgen har vært fantastisk med god temperatur og en eksplosjon i hagen – båpde på godt og vondt!

Akeleiene blomstrer for fullt og frøene jeg kjøpte fra Rara växter gir de nydeligste blomster! Selv om de ved såing ble merket etter alle kunstens regler, så har sånne lapper en lei tendens til å forsvinne sånn etterhvert. og etter en vinter i ventebedet med påfølgende flytting, ja da har jeg måttet gi opp.
IMG_2253
   
IMG_2254

Noen er fra gammelt og frør seg villig vekk og er utro så det holder. Det fører til morsomme nye kombinasjoner og fargeutvalget og sjateringene er unike. Ulempen med mine akeleier er at de er så blyge, de ser nedover alle sammen…

Man må lissom bøye seg ned og se oppover for å se hvor fantastiske de er inni også!

IMG_2266

Denne mener jeg er en sibirakeleie. Den er ikke så høy, men blomstene er store i forhold til planten. Tror den rødrosa på første bildet må væøre samme typen. Den er også lav, fant jeg ut litt for sent… Så nå må den flyttes igjen Smilefjes
IMG_2267

Denne har jeg navn på – Willam Guinness – det er en av de vakreste jeg vet! kanskje med unntak av den som kommer litt lenger nede. Jeg skal si i fra, jeg …

 

Ny selvsådd og mega høy! Står fint og stramt i vinden, og er et syn der den står sammen med en hvit, sart akeleie.

IMG_2269

IMG_2272

Den sarte er her Smilefjes

I posene fra Rara växter var det noen bonusfrø som het noe sånt som pampadour mix. Denne limegrønne med skjørter var blant dem. Lekker liten sak med lyse, limeaktige blader også. Fin, fin, fin!
IMG_2274
IMG_2277

Helgen Og her, vet du, på venstre side er den nydeligste akeleien av dem alle! Den er faktisk like mørk lilla som bildet viser. ikke noe juks og fanteri her, altså! Blomstene henger som parasoller og er store!

Nå har jeg bare vist akeleier – nesten. Det er mye annet som blomstrer også, altså, men fikk bare så lyst til å hedre akeleiene litt!

Og til tross for det, så avslutter jeg med to solstråler : Frøken minisolsikke og fru blomkarse

IMG_2241 IMG_2280

3 kommentarer:

Mariann sa...

Masse flotte akeleier. De er så lette å så og gir mange spennende varianter. Alle var fine, men den mørke lilla var jo ekstra lekker. Det gjør seg med noen gule solstråler innimellom også.

Åshild sa...

Hei M! så fin blogg du har! No veit eg det er akeleier som veks opp både her og der i hagen her hjå oss :-) Me har overtatt mamma og pappas gamle hage på 1,5 mål - så her er det ingen fritidsproblemer. Men det er fantastisk gøy med hage. Har måtta anskaffe oss høner for holde jungelen i sjakk :-) Eg jakter på svarte eller djup mørk lilla blomster - kanskje du har nokon tips? Eg skal følge bloggen din - sidan me ikkje ser kvarandre så ofte , så kan me jo møtast her :-) klem og klem frå Åshild og Osterøybataljonen.

Mete sa...

Så koselig, Åshild!
Kan prøve å ta frø av akeleiene når de er ferdig blomkstret - veldig enkle å få til av frø! Blomstrer året etter de er sådd, i alle fall hos meg.

En sommerblomst med møøørk farge er Salpiglossis 'dark(?) chocolate'. Sås ved frø på våren. Nydelig!

Kommer dere nedover i sommer, så kan du få med både det ene eller det andre, ev kan jeg jo se om jeg har noe som kan sendes. Hils mann og barn!