onsdag 27. januar 2010

Working 9 to 5

Tiden flyr....og vi med den.
Lenge siden sist innlegg - det er faktisk en strikket plissekjole str 6-9mnd, MengeleZoo av Gert Nygårdshaug, så diverse frø og sette under plast på badegulvet, flytte for mamma(gudbedre), to spysyke unger med ca 1 ukes mellomrom mellom, snømåking og 3 treninger i uka siden. Og litt til. Men det har jeg fortrengt.

Men i dag har jeg vært på besøk til noen av mine elever - de har arbeidsuke. Er utplassert på en arbeidsplass og skal erfare hvordan det er å jobbe en uke. Nyttig. Veldig nyttig.
Særlig med tanke på at noen er litt mer enn lei av skole og ikke er supermotivert for minst tre år til etter ungdomsskolen.
Men da hjelper det å telle varer på JC 3 dager. Eller rydde på KID fra 10-15 hver dag, eller stå i steikefett og steikeos på McDonalds. For ikke å snakke om hvor sliten man kan bli av å ha masete unger rundt beina hele dagen (velkommen i klubben). Og det er kjedelig å jobbe i restaurant og ha to spisegjester i løpet av hele dagen...
Erfaringene er mange og blandede, men de trives samtidig som de ser at det er en stor fordel å ta en utdannelse og kanskje få en litt mer spennende og variert arbeidsdag - en gang i fremtiden.

Flere er superfornøyd - ikke minst fordi de får tilbud om sommerjobb, noe som ikke er så lett å få for 16-åringer.

Og så er de så trøtte. Og ser at skolen er ikke SÅ ille allikevel :-)

Rett og slett en vinn-vinnsituasjon.

Ellers har jeg altså sådd litt. Flasketre, mimosa, hibiskus, verbena, ipomea... Og en del til.
Har sådd slikt uten forklaring på - så har sjanset litt her og der, og satser på det beste. Det skumle er om alt spirer... For jeg har MYE mer som skal sås, og drivhuset er ishus og jeg har ikke vekstforhold inne til å drive dem... Hehe. Satser på at det går bra. Dessuten har jeg scannet Impecta-katalogen, og der var det MYE jeg kunne ha...
Det var rart.

MengeleZoo var fæl, men fantastisk. Det er jo noen år siden den kom ut, men har du ikke lest den; løp og les! For en lidenskap for naturen og det som finnes i den... Sykt!

Spysyke hopper jeg elegant over - det er bare noe drit. Bokstavelig talt!
Og å flytte for sin mor trenger vel ikke noe mer enn medlidenhet?!?

Treninga er bra, og snømåking er egentlig bare koselig! Unger med ski på beina, akebrett på slep og rim i hårtuppene. Love it!

Ha en flott kveld!

7 kommentarer:

AnitaH2 sa...

Hei, så hyggelig å se at det står til liv! Litt å pusle med i år også, kan det se ut for?
;-)
Vi savnet deg hos K i Søgne forrige tirsdag, da? MEn med det programmet var det vel ikke så enkelt...
Fortell om flasketreet hvis det spirer, tror jeg også har frø av det? Men har ikke sådd ennå.

Mete sa...

Hei på deg også!

Jadda - står til liv og litt til. Tirsdagen var det velårsmøte og diverse annet på programmet - derfor passet det ikke hos Kristin. Men jeg kjenner at det rykker i hagefoten nå, og neste møte bare MÅ jeg få med meg!

Er spent på flasketreet og det blir rapportert om det skjer noe - og hører du ikke noe, så kan du være rimelig sikker på at det funket dårlig... Hehe

TurboLotte sa...

Ja jeg var utplassert på Adelsen på sørlandssenteret.. da det var helt nytt og fremdeles hadde den fossen... Himmel. hadde hodepine i ei uke. Men det var jo gøy å prøve da.
Flesketre??? He-he.. Mimosaen min sto i drivhuset, men så ut til å slite.. så jeg prøver å redde den inne nå da.

RandiF sa...

Mengele Zoo har to oppfølgere: Himmelblomsttreets muligheter og Afrodites basseng. Utrolige bøker!! Anbefales.

Mete sa...

Flesketre skal du ikke kimse av, Charlotte! Såhdetsåh! HAH!
(Okei, då - trodde jeg hadde rettet opp den trykkleifen)

Ja Randi, jeg vet - de ligger i bestilling nå. Gleder meg allerede!

Ann Kristin sa...

Hei på du! Koselig å se at det er liv i deg! Høres hektisk ut dette livet, og det er det jo :-) Du - dette flesketreet... eller flasketreet - er det det som heter "Bottle brush tree" på godt norsk?

Mete sa...

Hehe - ja Ann Kristin, du kan spørre... Jeg hadde skrablet ned FLASKEtre på kaffefilteret, og jeg mener det også sto bottletree der.

Googlet treet, og det så unektelig flaskete ut - überkult å ha i hagen, da! Spirer det, så er det jo mulig jeg må få litt avsetning på dem. Sådde litt flere enn jeg har plass til i min hage.