lørdag 26. mars 2011

Vårfornemmelser

Snøen er plutselig vekk fra gårdsplass og terrasse. Litt hjelp fikk den, men det skulle da bare mangle!
Det spirer i rabarbrapottene som kom fra AnitaH2 i høst, det spirer og gror i drivhuset og snøen ved tørkestativet er såpass hard at det er mulig å gå oppå og få hengt opp tøy igjen :-)
Har i dag vasket vintertøyet - og har planer om å rydde mesteparten av det bort. 5 par votter trenger ikke ligge fremme nå, selv om det fortsatt er skarpt ute. Kun 2,4 grader nå, og det var vel 26 på det meste i drivhuset i dag.
Fikk kjøpt genial frostvakt på Clas Ohlson etter tips fra NewDawn. Den funker som heia! Har stilt den inn på 16 grader, og lagt den på gulvet, så det er alltid ca 17+ i lufta der inne. Det funker fint!
I dag har jeg priklet bacopa snowtopia. Planen var å bare gnu de oppi en ampel, men de var for store til det, så da ble det hver sin potte i stedet.
Bega meg også ut på prikling av Lobelia - rainbowcascade. DET er ikke noe for utålmodige som meg... Men det funket ikke å så rett i ampelen de skal i, så da måtte jeg prikle oppi noen "dotter".
Ellers har jeg komponert noen av årets ampler - ble bacopa i lilla, diascia i rosalilla i to av dem, og blå lobelia, cherise og hvit millionbells i de andre. Håper de vil bli like fine som amplene i fjor - de var et syn!


Kalk er kjøpt inn, så jeg bør vel ut og få unna kalkinga før regnet kommer i morgen. Det må jo være bra - kalke på snøen som (forhåpentligvis) regner bort i morgen?!?4 kommentarer:

Vivi sa...

Ja, det er ei herlig tid vi framfor oss og snøen minsker for hver dag. Ikke så fort som jeg ønsker, men det kan jeg ikke gjøre noe med. Koser meg med småspirer og har lyst til å prøve ut masse nytt i år - innen grønnsaker. Ellers så blir det ikke så mye stauder i år.
Ønsker deg en flott vår!

Blomsterguri sa...

Det ble en godt utnytta lørdag på deg ser jeg :-) Snøløst også! :-) Det er noe som minner om vår, men det har vært himla kaldt i helga! Hvis du skal enda en tur på Plantasjen så finner du stiklingene ved nederste utgangen der du går ut til planter og jord - se litt til høyre der...

Mete sa...

Fant dem i dag, jeg! Men kjøpte ikke NOE - bare litt biobact.

AnitaH2 sa...

"rabarbrasuppa spirer" her også, som Vesla formulerte det 2 år gammel. Eller, abbaabbauppa, sa hun vel mer nøyaktig...
;-)