tirsdag 1. mars 2011

Vårkriblerier–det rykker i gartnergenet!

I dag var sola fremme – i allefall sånn innimellom, og vi så mer enn snev av blå himmel!

Det er deilig det – 1.mars! Første dag i første vårmåned! Kan det bli bedre? Neppe!

Vi har vinterferie, men for første gang på 15-16 år er vi ikke på hytta. Det er rart. Veldig rart! Men vi har god grunn – plenty å ta seg til her i heimen! Har nemlig vært så heldige å bli foreldre igjen – til en tenåring. Spennende, utfordrende og givende! Og mye som skal fikses. TV på rommet, rydding og rigging. Og så drypper det litt på de innfødte barna også. Mats har også fått tv og er kjempe fornøyd!

Og vi skal bli kjent – regler og rutinger, Gi og ta. Vi er grønne på dette området, selv om jeg jobber med dem hver dag. Det er ikke det samme – jeg tar dem ikke med hjem, for å si det sånn Smilefjes Men du verden så fornøyd vi er alle sammen. Men jeg vet at det nok kan bli utfordringer, mange. Men sånn er det. Og vi er klar for å ta jobben!

Ellers har jeg flyttet inn i drivhuset – og det begynner å fylles. I dag fikk Kulien gartneri besøk. Ellea hadde vært der forrige uke og sa at stiklingene var på plass, så da ble fristelsen for stor…

Hadde ikke så mye forskjellig, men mange av hver. Gikk mye i Fuchsia og petunia / surfina. Jeg kjøpte diascia – lilla, bacopa – rosa og lilla, million bells – hvit, lobelia – hvit og blå. Det geniale er at det er to-tre stiklinger i hver potte, så jeg kom hjem med 30 stiklinger til den nette sum av 150 kr. Oh’lala! Det er genialt!

Må potte dem opp og gjøre plass til mer i drivhuset, og så tror jeg sannelig at jeg skal ut en tur igjen Forbauset smilefjes

For det er noe med det – det er som Ellen skriver i marskronikken på hagegal – det kribler nå! Og man vyrer ikke prislappene på verken jord, perlitte, vermiculitte, potter og gjødsel. Man må jo ha det… Og nye såbrett, undervanningmatter og… Lista er lang, Måha-faktoren er høy og frøposene trekker ekstremt. Sådden ruller og går, Badegulvet er fullt og de prikles og skyfles ut til drivhuset som jeg villig vekk varmer opp med strøm. Nå VIL jeg ha vår!

Ellers planlegges forumstreffet, og vi er snart klar for å gå ut med pris på fellesutgiftene. Er spent på hvordan det påvirker deltakerne – vi ligger endel høyere enn tidligere år, men det er ei pakke med alt inkludert – bortsett fra shopping, drikke og plantefristelser.

Ser for oss opplegg fra fredag ettermiddag – foredrag og middag / sosialt, lørdag med foredrag utenom det vanlige(?), lunsj og festmiddag + auksjon, søndag med utflukt med gode shoppingmuligheter for de som sikler på noe utenom det vanlige og lunsj i spesielle omgivelser. Fredagens foredragsholder(e) er booket inn, og det blir festlig og begeistret – det tror jeg at jeg kan garantere! Festfjes

Så det tar vi en liten skål på – hvitvin i mitt glass! Lys og fin, akkurat som tiden vi går i møte! Skål for en fabelaktig vår!

3 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Høres greit ut alt det der Mete! Gleder meg både til vår og forumtreff! :-)Gratulerer med nytt tilskudd i familien!

Vivi sa...

Mars er en deilig mnd og vi gale kan virkelig se at det våres :-)
Så spennende hverdag dere begir dere ut på. Ønsker dere lykke til og gratulerer med en til i familien.
Kos deg med vårkribling og andre ting som hører med våren. Ha en fortsatt flott vinterferie.

AnitaH2 sa...

Så flott med nytt familiemedlem! Lykke til for alle parter! Det forklarer jo et par ting fra Facebook...
;-)
Vårkriblinga her holdes godt i sjakk av håndverkere som skifter stuevinduer. Men når huset mitt er varmt igjen, DA skal det kribles!
Og overlys og undervanningsbrett skal få plassen sin midt i stua.
:-)