tirsdag 12. oktober 2010

Valgets kval


Min 12 år gamle ASKO komfyr har tatt kvelden sånn halvveis. Kun kokeplatene virker.
Jordfeilbryteren slår inn og mørklegger hele huset når ovnen slås på.
Altså må det kjøpes ny komfyr.
Men hva skal jeg kjøpe?
Keramisk?
Induksjon?

Er überforvirret! Noen er over seg av begeistring for induksjon, andre vil ikke ha det i hus. Butikkfolka vil selge induksjon - helst de dyyyyre!
Har sett på denne modellen: BOSCH HCE728120U

Noen gode der ute med erfaring?

2 kommentarer:

Villrose sa...

Induksjon!
Hadde en god, vanlig komfyr inntil for 1 1/2 år siden og fant ut at hvis jeg skulle ha noe nytt måtte det bli induksjon. Jeg er helfrelst. Superrrask, mye bedre enn keramisk, ja bedre enn gass!
Og jeg lager mye mat. Er også begeistret for stekeovnen med 'ordentlig' varmluft og omluftsgrill.

Britt Åse sa...

Vi har en Bosch platetopp med fire induksjonssoner hvorav to har boost-funksjon og to har timer. Touch-brytere i framkant.
Vår er minst forrige generasjon, og jeg ser at man har utviklet produktet siden vi kjøpte for 10 år siden.

Alt godt sier at toppen durer, og det er riktig, men ikke sånn at jeg reagere spesielt på det, og jeg er temmelig var for sånne irritanter...
Andre sier at woking er umulig. Det er det ikke. Jeg woker både titt og ofte.

Ti års bruk: jeg er superfornøyd - hver eneste dag. Hovedgrunner til at jeg er så fornøyd er:
-de er knallraske til å få ting på kok.
-det er øyeblikkelig reaksjon når man regulerer temperaturen. Nå har termen "kok opp og la deretter koke på svak varme..." fått praktisk mening, og overkok er en saga blott.
-intet brenner seg fast.

Jeg hadde ikke vært i tvil.