søndag 6. mai 2012

Vårblomstring

Det er hektisk for tiden. Etter tilbygget kom har vi kost oss inne, men har selvsagt sett at det er MØE som må ordnes ute også... 
Så 1.mai startet vi opp med beising av hele sulamitten. Tilbygget to strøk, resten ett. Steingrå 0945, Butinox. Vel må man ha tålmodighet med beising selv, men enda mer må man ha tålmodighet når man kjøper beis hos Coop OBS! Der har minst en av de ansatte sendt hjernen på ferie...
Nu vel, jobben forsvinner jo ikke, for å si det sånn. Så etter den første har kosten gått og gått, armer og ryggverker, men himla godt det er sånn egentlig!


I dag ble garasjen tatt, pippene som bygger rede i fuglekasse på veggen var ikke fornøyd, men det var vi! Endelig ferdig! Kvisten spylt, terrassen ryddet og det begynner å se sånn rimelig sjebelig ut - i alle fall noen steder!


Drivhuset har fått sporadisk besøk, årets sådd er så der. Synes både tomater og agurker har vært særs treige i år, måtte til og med hente inn en stor tomatplante og agurkplante hos Plantasjen her tidligere, livredd for ikke å få noe selv. Nå ser det greit ut, bare plutselig litt for mange planter. Jaja, ikke farlig det, da! Har nok av nydelige kollegaer som sikkert forbarmer seg over en stakkar utpå våren :-)


Ellers fikk jeg endelig tatt noen bilder i dag - de kommer her:Kuleprimula - fått av hemmelig hagevenn i fjor, tror jeg. De kom i allverdens nydelige lilla/rosanyanser - bare se under her:Anemone - en enslig en igjen :-(  Disse hadde jeg masse av bare for noen år siden! Må få tak i flere knoller av disse. 


Dicentra formosa - blomstrer for fullt! Og komemr til å gjøre det hele sommeren. En utrolig herlig plante!Tusenfryd i potte - opprinnelig sammen med påskeliljer, Var pent det, men nå er påskeliljene ferdig, så jeg må finne annet selskap til bellisene.


Den mørke julerosa har vært flott i år! Primulaer er herlige - disse lurer jeg på om kom fra Reidunn Fremstedal? Har ikke navn på en av dem, dessverre, men herlige er de!
Julerosa mener jeg er selvsådd - for omlag 2-3 år siden.


Drivhuset begynner å fylles.


4 kvm er ikke mye, det er faktisk alt for lite! Da er det godt å vite at jeg fikke bidrag til nytt hus til 40års dagen. Men det kjøpes ikke før terrassen er utvidet. I løpet av sommeren, i alle fall. Kjenner at tålmodigheten med dette prosjektet er rimelig liten! Solanum Jasminoides


Jadda - blomster på tomatene :-)


En stk kjøpt verbena. den ble det mange barn av, gitt!


BacopaDuftende jasmin - kjøpt på Ica Maxi i Arendal for en skarve femtilapp. Dufter himmelsk i drivhuset når jeg kommer inn.


Dicentra Formosa 'alba'


Enda en navnløs aurikkel.Søyleepletreet har mange blomsterknopper, håper det blir noe av dem i år!


Avslutter med en dobbel, hvit tulipan. Den er aldeles fortryllende!

6 kommentarer:

Unknown sa...

Himmel.. skal si det er kommet langt hos dag, du!
Hos meg går det utrolig tregt i drivhuset. Kjedelig.
Men skal du gi det lille videre? Litt gøy med det der som vandrer på sin ferd da.

Ellen Walnum sa...

Ja her var det mye vakkert å hvile øyet på:)
Dersom du har for mye agurk, stiller jeg meg forrest i køen for å overta om du skal kvitte deg med noe. De få jeg sådde døde, de fikk det for kaldt:(
og du.....dersom det bittelille skal videre må du fortelle meg hvor det skal så jeg kan besøke det:)

AnitaH2 sa...

Ska sei du svinger deg! Koselig med alle bildene, kuleprimulaen her har ikke en gang vurdert å springe ut. - Men nå skal stakkaren få nytt bed, det kan jo hjelpe med litt sol...

Blomsterguri sa...

Wow - det må man si - det ser ut som om det trives godt hos deg ihvertfall. Fullt i drivhuset? jaaa, det har en tendens til å bli slik hos de hagegale :-)Du må bare gi et pip hvis du vil ha mer :-)

Mete sa...

Piiiiiiiiiiiiiiip, Blomsterguri:-)
Må bare få ryddet meg litt tid en dag. Rimelig hektisk for tiden. (som om det er noe nytt, sånn egentlig)

Anonym sa...

HeiHei!
Så flott dere har fått det:-) Både i hus og hage!
Godt bloggen din er ute av dvalen, den har eg savna.
Eg jaktar på hage tiste, eller stikle - eg veit ikkje heilt kva den heiter men den er blå, og er stikkete! Har sjekka nokon av hagesentra rudtomkring her, men utan resultat. Veit du kva eg meiner - har du det i hagen din kanskje? :-) Kanskje me sjåast i sumar; veke 28? Stor klem Åshild.