onsdag 17. september 2008

Hverdagstanker?!?

Ja, så er nok en kveld på hell. Hadde planlagt å få gjort så himla mye, men så forsvant den liksom bare...
Har noen timer igjen, men er fokusert på å få en god natts søvn nå. Har blitt litt få timer på øret denne uka, og det melder migrenen klart og tydelig fra om nå.
Jobben som inspektør i tillegg til kontaktlærer er stri, men jeg ville ikke byttet den bort! Jeg liker begge deler, selv om tidsspøkelset er fremme alt for ofte. Men det er viktig for meg å være med elevene mine - det er flotte, oppegående ungdommer som er på vei inn i fremtiden - det er dem som skal være med å styre landet vårt når jeg nærmer meg middagshøyden. Det er utrolig spennende! Og de gir meg MYE!
Det kan sies mye om norske elever, men trøste og bære; jeg vil IKKE ha dem i "Finland-modus" Stille og lite engasjerte.
Men det krever sitt! Ingenting er mer givende enn å gå inn i klasserommet, få den lille, uformelle praten og så gjennomføre en "god time". Det er deilig og energigivende! Dessverre forsvinner dette energikicket ut før klokka blir 22.00.. Innen da har andre oppgaver blitt løst - det være seg både jobb og familierelaterte.

I går, feks, var det full fart til optiker - en halv time etterpå var vi ute igjen med en hente lapp og 3100 kr fattigere. Eldstemann måtte ha briller, ja.
Og så er det støvler, vintertøy, regntøy, høstsko, jakke, ulltøy og ... ja, you name it, mine barn trenger "it". Det vokses mye i løpet av en sommer (spiser de gjødsel?!?)
Godt at inspektørene - faglederne - fikk hele 2,5% i vårens lønnsoppgjør... :-(
Det var dårligst av alle faglærte i skolen... For gud vet hvilken gang kom denne gruppen dårligst ut?

Ellers - sånn sett bort fra jobb og unger og utgifter og lønnsoppgjør og... - så har jeg ufattelige mengder tomater nå! Høster hver eneste dag og spiser salat, agurk, nepe, tomat og ristede, salte soyabønner hver dag! Dette er Fedon, folkens! Og himla godt! Funker gjør det også!

Og til tirsdag er det sminkeparty - det høres helt sykt ut, men jeg gleder meg max! Mary Key (eller noe i den duren) - klasse, med få gjester og full pakke. Mmmm! Ser frem til en skikkelig jentekveld sammen med gode kollegaer! Det er lenge siden!

Jaja. Nå sitter jeg her og rabler / vrøvler i stedet for å forberede morgendagens seminar.. Jaja. Dette var ikke fullt så viktig, men desto mer hyggelig :-)
Natta - om en liten stund!

3 kommentarer:

solfrid sa...

Veldig enig om engasjerte elever. Rektor på ungdomsskolen sa på foreldremøte i går det samme som deg. Vi vil ha engasjerte elever! Og, norske elever trives i skolen, der skårer finske elever veeeldig dårlig. Ha en fin torsdag!

Charlotte sa...

Engasjerte ja! Men uforskammede og frekke, som lærerene er livredde for? NEI!! Ikke det at jeg har noen løsning på det. Men er det ikke plass for disiplin lengre? Ikke på vår skole i alle fall. Jeg får helt bakoversveis av det 12 åringen forteller om noen av medelevene.. Jeg hadde klikka.
Godt vi har sånne som dere! JEG hadde aldri orket den jobben. En stor klem til deg. Håper du får hvilt deg litt.

Mete sa...

Man skal ikke tillate alt, for all del! Men jeg mener at det er godt med elever som lever - ikke som sitter om utstillingsdukker på stolen! Jeg godtar ikke frekkheter og ufordragelige unger - de blir konfirmet kjapt! Men engasjement er viktig - og det er, som Solfrid sier, slik at våre unger trives på skolen.
Og joda- od plas til disiplin, men noen er vel litt unfallende der...