lørdag 20. september 2008

I dag tok vi en bysleng...

Fint vær, kollisjonsputefeil på bilen og ingen unger hjemme i gata. Måtte bare bli en bysleng, det!
Hadde bare skomakeren som mål - det var fort gjort. Leverte to par sko til såling i dag, kan hentes om et par dager. Utrolig! Og egentlig utrolig at det finnes skomakere enda... Omsålinga kostet mer enn begge parene til sammen, men det er det verdt! Skoa er dritgode på - og jeg med mine bein (like brede som lange + høye som plaza) kan ikke velge og vrake i skobutikkene.

Jaja.

På torvet var det full rulle; forskningsdagene hadde stor stand med masse aktiviteter for både barn og voksne! Kjempe gøy! Fysikk-telt, kjemi-telt, vindenergi-stand, helsestand og mye, mye mer. Vi så på eksperimenter, kikket på månen + sola i kikkert, så at en sun cock faktisk virker, vi løste rebuser, fant vekta vår på planteten Mars og bygde stoooort tårn med bokstaver og ble tatt bilde av + intervjuet.
Mats lå på spikermatte og jeg var supergira på å finne ut stoffene kjemikeren brukte i eksperimentene sine. Jeg tror sannelig jeg må ringe mannen - masse gøye forsøk til undring :-) Skikkelig SNADDER for en realist!

Ellers var det bilfridag i byen - sykkelshow med triksesykler, folk la seg ned i gatene og gutta på sykkel hoppet over dem. Kjempe gøy! Ungene sto med skrekkblandet fryd og så på. Kunstmuseet hadde satt ut gatekritt, så hele Kirkegata + deler av Skippergata var flott dekorert av barnetegninger.
Og i Markens var Friskis og Svettis både friske og svette. Musikken dundret, LadyKlukk og Spillopus sang og Blæsen spilte. Det var kjempe hyggelig!

Vel hjemme gikk turen inn i tøyhaugen - brette brette brette brette... Lurer på hvorfor ikke noen hadde gjort det for meg mens vi var borte?!?

Og så ut i sola! Gjorde absolutt ikke noe annet enn å gå rundt og Nyte! Gresset burde vært klippet, men pyttpytt. Tar det i morgen. Blomster må klippes og kaseres, men det kan også vente til i morgen - det som ikke kunne vente var solsenga. Lå med Gudrun-skjerfet mitt og ulljakka og sov(!) 10 min ute. Fantastisk!

Høst + fint vær = SMASK!

4 kommentarer:

Charlotte sa...

Ja i dag holdt jeg på i hagen i bare singlet! Ikke noe vakkert syn akkurat.. ha-ha, men det var deilig med en varm soldag igjen. Håper det blir like fint i morgen!

Anonym sa...

Av og til på lørdagene må jeg innrømme at jeg kan merke en lengsel tilbake til Kristiansand. Det å kunne gå rundt i byen, stikke innom en kafe eller to, ja, gjerne ta en pils eller to også. Det er skremmende å tenke på at det nå er rundt et halvt år siden sist jeg var i Kvadraturen... Jeg må, med skam, innrømme at jeg har vært langt oftere på Sørlandssenteret etter at jeg flyttet fra Lund i 2000.

Mete sa...

Det er rett og slett ikke ofte jeg heller er i byen, så det må sies at det var jackpot når vi først stakk innom.
Sørlandssenteret er bare to steinkast herfra, så det er enkelt å dra dit.
Da jeg bodde i Kr.4.des gate på Lund og i Holbergsgate var senteret et fy-ord og et sted man for alle del ikke (innrømmet at man) dro til.
:-)

Anonym sa...

Jeg er ikke noen sterk motstander av kjøpesentre; jeg ser mange fordeler med slikt, men likevel er jo byvandring noe annet tross alt. :-D