søndag 21. september 2008

Søndagsshopping

Hadde meg et lite raid på Plantasjen. Skulle ha noen inneplanter, men endte opp med vel så mye til utebruk. 70% er for meg helt uimotstålig!

Er mest fornøyd med en trepeon (hvordan i hekken skal den plantes?!?) og noen flotte klematis. Ha for mange "Snow - ett eller annet", og de er rett og slett for kjipe... Kjøpte nå en Dr.Ruppel, en Warzawskaia?( ble litt usikker på stavemåten) og en annen uten navn og merkelapp, men den var frodig og flott!

Det verste med å kjøpe nå på høsten er at du får så utrolig mye annet "på kjøpet". Levermose i bøtter og spann, og litt annet snacks. Får gjøre dem skikkelig rene før planting - gidder ikke ha det griseriet i hagen!

Ellers hadde jeg tenkt meg noen løk - må ha både snøklokker, krokus og de derre blå - frøstjerne? Det er ikke Scilla, men de andre blå jeg vil ha. De som lager tepper med blått på våren. De er bare så uendelig vakre! Og gir meg good vibes fra barndommen; det blå, flotte teppet under tantes Hestekastanjetre. Sukk!
Men får vente til det er salg på løk også - blir for dyrt å kjøpe i store kvanta til full pris.
Det forsvant nemlig masse løk i sommer da vi gravde opp det gamle fattigmannsbedet og satt ned granittstein og fylte på ny jord. Dessuten har naboens katt en lei tendens til å sparke opp både en og to løk når den gjør sitt fornødne... Ikke alltid jeg husker å fylle på med Katt-deg-vekk (glimrende pulver for å få kattene ut av bedet -lukter helt grusomt!)

Ellers har vi ryddet inn hagemøblene i dag. Skrudde fra hverandre det nye, sorte settet. Egentlig utrolig smart! Fikk et lett opp på trevet. Verre var det med solsengene mine.... De kan ikke demonteres, og ble for bulkete til å løfte opp mellom takstolene... Så da måtte garasjen også ryddes :-)
Men vi fikk plassert det, altså!
Fuglemateren er satt ut + de nye til hytta er funnet frem. Fylte på litt frø her hjemme, og det er masse småpipper som har funnet veien til den. Koselig!
Til hytta har jeg tenkt å ta med meiseboller, solsikke og nøtteblanding - det så ut til å falle i smak sist vi var der. Da hadde vi en haug med ulike meiser (topp-, gran-, løv, kjøtt- og blåmeis), samt trost. Flaggspetta satt borti høgget og ventet til vi var gått før den fløy bort.

Nå er det tid for å ta på litt pynt og ta en kaffeprat hos gode venner.
Hasta la vista!

4 kommentarer:

Villrose sa...

70 % på trepion!! (Skal ikke de plantes dypere enn den vanlige, forresten, med podestedet under jorden?)

Warzawska Nike er nydelig, forresten. Dr Ruppel også. Og Snow etterlerannet....

Mete sa...

Det var det polakken het, ja - Warzawska Nike (blush)

Snow'en kan du ha gratis for meg - men Dr.Ruppel er fin, og jeg ser for meg at den vil være pen mot mitt steingrå hus.
Og er den ikke det, så får den flyte til et annet sted i hagen.
Men de derre snow'ene må jeg bli kvitt. Er liksom for galt å hive dem over hekken også... Hm. Får høre om noen er interessert. Ja - god ide!

Mete sa...

sorry trykkleifer, men jeg får ikke til å redigere innlegget mitt...

Charlotte sa...

Åh, jeg vil også på Plantasjen. Mangler et plommetre.
Og litt snøklokker og sånne blå som du mener. Akkurat sånn som du tenker, har jeg også tenkt. Her ute på møvik er det mange sånne plener i gamle hager. Det er bare såååå nydelig!!!
Hva heter de tro?