mandag 9. august 2010

Sånn kan en gammel utedo bli:-)

Har begynt å jobbe igjen – og det merkes! Tidlig opp om morgenen, ikke helt justert på leggetid enda. Dårlig kombinasjon:-) Men jeg har en jobb jeg trives med og er glad i!

IMG_0212

I hagen er det fortsatt masse som blomstrer, særlig dagliljene er på sitt beste nå.

Ellers har jeg spadd opp både geranium og hosta som har blitt med på hytta. tror de vil klare seg greit der. Spirea’ne, rhododendronene og hortensiane kommer fint der oppe, og gleder meg til de vokser til. Det blir veldig bra!

Fikk flyttet vekk saker og ting fra ventebedet også, så er det plass til ny runde med hemmelig hagevenn på hagegal:-) Det blir stas!

Hytta har fått en annen oppussing også. Har byttet halve kjøkkenet, resten kommer i høstferien, og laget nytt bad. IMG_0219

Det gamle besto av to rom – ett med biodo (to kamre som komposteres mens det andre fylles) og et bad.

For en stund siden tømte vi doens to kamre – grøss og gru - , kappet den i to og dro den ut. Lappet sammen gulvet, rev veggen mellom de to rommene og endte opp med å måtte skrubbe taket med gryteskrubb pga sot. Denne helga har vi lagt nytt gulv, malt taket og veggene. Det ble et stort, deilig rom! Har montert skap fra IKEA som vasken er felt ned i og har fått kjempe god plass til alt fra malingsspann til vakseremedier og håndklær og toalettsaker. Fantastisk! Også har vi satt inn ny do. Oh lykke! Cinderella forbrenningstoalett. Deilig! Ingen lukt. Ingen fluer. Ingen tømming! YESS!

Drivhuset  er en trist sak for tiden – etter den famøse overvanningen i sommer har jeg ikke gjort annet enn å klippe, klippe og klippe… Og i dag gikk 5 planter over hekken. Helt ferdige. Kjedelig! Klippet av endel ranker med tomater og har hengt dem opp til modning. Ellers høstet jeg 4-5 kg tomat og har forsynt hele gata med tomater. Tiny Tim, Basinga, Oxheart og noen gulgrønne jeg ikke husker navn på. Chilli’n er også høstet, men hva lager jeg med dem? Squashene er giga i år. Pusher dem også på venner og familie – er jo umulig å spise alt selv!

5 kommentarer:

TurboLotte sa...

Jøss.. det må være norges peneste utedo!
Ja jeg har denne uka igjen av ferien, så begynner jeg på mandag. Gruuuer meg til å stå opp så tidlig ja.

Vivi sa...

Så kjempe flott daglilje. Fint at det er noe som blomstrer nå også.
Ja, jeg gruer meg også til hverdagen kommer igjen. Det værste tror jeg er å få opp unga, for dem har virkelig hatt ferie.

Ellea sa...

Den gulgrønne tomaten heter Green Grape:) Stilig utedo:) Jeg begynte også å jobbe denne uka og synes det var ganske fint igrunnen.....

AnitaH2 sa...

Så utrolig flott det ble! Må lese litt om forbrenningsdo(?)

Anonym sa...

Hei har hørt at forbrenningsdo også lukter. Hva er din erfaring?hilsen heidi