torsdag 27. august 2009

Neste år når galskapen rår

Neste år, ja - hva skal jeg gjøre da, som jeg ikke fikk gjort i år? Eller som jeg ikke visste at jeg ville i år? Eller kanskje jeg ikke gadd i år? Visste at jeg burde gjort i år? Ikke lyktes med i år?

Det jeg vet helt sikkert, er at jeg ikke vil ha en sommer med så lite sol som det var i år! Ikke at det er i min makt å gjøre noe med det, men jeg skal legge meg i selen for å tekkes værgudene, for jeg er avhengig av SOL og VARME! Blir værsyk og deprimert av dete hufseværet!
Eneste fordelen er at jeg ikke har trengt å kjøpe meg nye joggesko enda - de gamle holder til overmål godt, og det gjør ikke noe at de blir sølete når jeg er i heia eller lysløypa med dem..
Det er forresten en fordel til - jeg får googlet mye frøsider og shoppinggenet blir tilfredsstilt..

Så hvilke andre, mer realistiske, planer har jeg for neste hageår?

 • Jeg skal IKKE beynne å så like tidlig som i år på absolutt alt. Ertebuskene var for tidlig lange og ble bare uhamskelige og knotete å styre med.
 • Jeg SKAL så MYE mer i MANGE flere potter... For jeg har så mange frø liggende - jeg som har vært allergisk mot frø tidligere! Nå høster jeg inn og lagrer i små zip-lockposer i små plastbokser i kjøleskapet.

 • Jeg skal definitivt bestille mange flere frø fra Karin hos Plantamera. Hun er überherlig og sendte med personlig brev med såråd - håper jeg får det til! Frøene kom i små, selvlagde minikonvolutter. Søtt søtt søtt


 • Neste år skal jeg så flere Hundetann og flytte planten jeg har - den står så kummerlig og tørker så utrolig fort ut når den står i potte..

 • Jeg skal ha funnet ut av hva dette er for blomst og hva de kinesiske tegnene betyr...


 • Jeg skal IKKE ha Petunia med mindre min mann går med på å hjelpe til med knipinga - det samme gjelder margeritter...

 • Jeg har veldig lyst til å prøve å få laget er rosebed og det tror jeg damene i Vågsbygd hagegale kanskje kan hjelpe meg til å finne en plass til...
 • I samme slangen kan jeg fylle på med at jeg ønsker meg maaaange peoner... Kanskje det er der pengene skal plasseres?!?
 • Neste år skal jeg klippe gresskanten inntil bed og gjerder og sånn etter at gressklipperen har vært i bruk (ja særlig)
 • Jeg skal flytte dammen til et litt mer skyggefullt sted slik at det ikke gror så veldig i den.
 • Jeg skal være mye mer hardhendt med beskjæring enn jeg har vært til nå - må få skikk på både busker og trær.
 • Drivhuset skal IKKE være plass for Physallis - de var daffe! Og chilli og paprika kun i små mengder. Apropos små mengder - jeg skal IKKE ha 39 tomatplanter - av samme sorten... To palnter holder i drivhuset og de skal stå innerst! Agurkene skal stå ytterste og være to planter de også.
 • Jeg skal ommøbelere i langbedet og grave opp masse jord for å bli kvitt gresset som tar seg til rette der. Og så skal rosespireaen BRENNES! Den sprer seg som den berømmelige ilden i tørt gress...
 • Dagliljene skal deles på og bedet ut mot veien skal få noen lass med jord.
 • Ellers skal gemalen forsatt være plenklipperen min - og sneglene skal fortsatt tas med Omo Color eller havsalt.
 • Hekkplanter og annet rask bak garasjen skal ekk slik at hortensiaen og druene får bedre kår, og i pallekarmene skal jeg ha poteter og gulrøtter som blir normale i fasongen. Maisen blir ikke moden, så den dropper jeg, og gresskarene vokser hinsides, men kommer kun med to kar. De dropper jeg neste år. 2 squashplanter holder - jeg er godt forsynt av squash i år...

Og selv om planene er der, så blir det nok som vanlig - totalt anarki når sevja stiger og våronna lokker... Hagegale ER hagegale og lar seg ikke styre av planer...

5 kommentarer:

Villrose sa...

Ja, Plantamera er en gullside, som har det jeg har lett etter andre steder. + klempesjarmerende + billig!

Har noen rosespirea til det bålet (ond)..

Margrethes hus og hage sa...

Haha, herlig innlegg!

I dag så jeg til min stor glede at valmuene jeg fikk av deg står med bristeferdige knopper!!! Trodde ikke de hadde tenkt å glede meg med blomster, for det har bare vært blader 8aner ikke hva jeg har gjort feil?), men nå kommer de! Vakre fyllte, rosa... Fantastisk flotte!

Ha en fin fredag! hilsen Margrethe

Ellea sa...

Se det ja, planene klare:-) Og jeg er helt sikker på at galskapen tar overhånd hos oss alle neste år også!!:-)

AnitaH2 sa...

Skal ta squash-justeringene dine til etterretning, selv om jeg nettopp har funnet navnet på en jeg savnet fra tiden på Gran Canaria... Tror jeg...
Er du også glad i hundetann, ja...
Jeg har forresten fremdeles pulsatillafrø du skal ha?

Mete sa...

Ja, de derre kubjellene, ja. Kan'ke vi ordne det på neste møte, da? I kolonhagen på Lund?!?

God uke til deg, forresten!