lørdag 1. august 2009

Ryddesjau og ferietid forbi

Ferietid, ja, nå er den sannelig over - ja, ferien, altså! 5 uker er tilbakelagt, kun en med sol. Er bleikere nå enn da jeg gikk i ferie.. Hmm! Mulig jeg må revurdere mitt bastante utsagn om at det ikke frister å reise til sydligere breddegrader om sommeren? Det frister i alle fall nå!

Den siste uka har vi vært på besøk hos søta bror. Hotell i Göteborg - spennende med to kranglefanter på 5 og 9!

Mandagmorgen 05.00 sto vi opp, og kjørte østover. Skulle rekke ferja fra Sandefjord 10.00. Gikk om smurt! Flatt hav og mye folk. Lite shopping, kun det aller mest nødvendige; hudrens til mor, sjokolade til far og tyggis (hubbabubbaruller) til ungene. Så var vi klar for E6 i snaue to timer. Regnet hylte ned, ungene kranglet og jeg endte opp med iPod'en i ørene.. God start?!?

Freste forbi IKEA og jeg sa meget bestemt at DIT, DIT SKULLE JEG før vi reiste hjem om jeg så skulle kjøre ut alene. Som om! Det var en kommers uten like å komme frem til hotellet. Veiarbeid over alt, to runder rundt Ullevi før vi fant Scandic Europa. Et fint hotell, store familierom, treningsrom, badebasseng, sauna og fantastisk beliggenhet! Ut hotelldøra og inn på Nordstan kjøpesenter. Flottings når det regnet.

Hadde en tur med Paddan, var i Liseberg og vandret gatelangs. En hyggelig by, men vi var ikke alene, for å si det sånn! Det krydde av mennesker over alt, og vi tviholdt på ungene for å ikke miste dem i vrimmelen!

Shoppet gjorde vi ikke noe videre; Geir ei bukse (neida, den var ikke på salg), jeg to treningsbukser og en treningsgenser (Craft, på veeeldig tilbud), Mats et par sko (ikke tilbud) og Frida ei kongekrone! Hun har ønsket seg kongekappe lenge, og vi har trålet alle lekebutikker vi har kommet over i Danmark, Tvedestrand, Risør, Arendal, Kristiansand, Göteborg og Svinesund, men ikke noe sted har vi funnet, så da endte hun opp med ei krone i stedet. Og den var for stor...

Jaja, av bildekollagen ser du nå i alle fall at vi har hatt det hyggelig!

Torsdagen skulle vi opp til grensa og bo på Rasta Svinesund. Plottet inn på GPS'en og kjørte oppover, stadig mye veiarbeid og vips, så var vi tilbake til utgangspunktet - kjørte i diverse ringer i en times tid før vi klarte å tuste oss over Göta Älv og over til Hisingen. Dårlig skilting, og det var mye trafikk... Ikke det at vi ikke så og forsto hvor vi skulle, men det var bare det at det var umulig å komme over den meterhøye betongblokken som skilte de to kjørefeltene.... HM! Men jeg fant ut av det - da endelig vi fikk kjøre først! (3 biler i følget).


IKEA ble inntatt, loppet for noen småting og Svinesund lokket i det fjerne. Rakk ei stripe på det sinnsykt schwære kjøpesenteret der før vi koiet ungene og bikket selv smått om senn. Været var heselig - den første høststormen, ble det sagt! Båten fra Strömstad ditsjet vi og kjørte Moss-Horten i stedet, og i gårkveld var vi endelig hjemme igjen!

Og hva må jeg gjøre da? Jo, øse agurkbedet! Min kjøre vannet da jeg pakket ut litt, men han fyllte til randen og jeg endte opp med å øse ut 50 (!) liter vann (nei, det er ikke hull i bunnen, og ja, jeg vet jeg skulle hatt det, men det har funket fint som gull til han blandet seg). Herre min, altså! Er det mulig! Det må jo ringe i noen bjeller eller noe når vannet stiger og stiger i et knusktørt kar! Alvorligtalt! Er det mulig?!?

I dag har jeg øst litt til, plukket tomater i kilovis, plukket solbær - 4 liter, høstet 2 digre squash, klippet av dødt på plantene, gitt chilli og paprika førstehjelp, gjort rent i potter, sådd diverse julerosefrø + noen akeleier, vasket tøy, hengt opp og tatt inn. Nå har jeg Allsang på Grensen i bakgrunnen, Frida i tastaturet og 314 bilder som skal i album. Jadda, godt det snart er jobb igjen! Slitsomt med ferie!

6 kommentarer:

Ellea sa...

Det var da litt av en tur:-) Tenk at du synes noe er slitsomt.....

Jeg begynner også på jobb til mandag, og synes også det er for ille at jeg er bleikere nå enn da jeg starta ferien. Godværet kommer nok nå tenker jeg.

AnitaH2 sa...

Nå som ting roer seg og du er ferdig med ferien kan jeg kanskje rekke innom deg en dag?
;-)
PS. Det "må" aldri ringe noen bjeller. Det er i alle fall min erfaring etter 15 års ekteskap. Ringer det en bjelle er det ren flaks...
(syrlig smil og gløtt bort på min like fullt elskede i sofaen - forundret blikk tilbake)

Margrethes hus og hage sa...

Denne sommeren har nok fått selv meg til å kunne tenke meg syden... Og det er ikke ofte jeg har lyst på sydentur...

Høres ut som en strabasiøs tur dere har hatt. Borte bra men hjemme best er det noe som heter :)

Ha en fin lørdag! Hilsen Margrethe

Mete sa...

Hehe, Anita! Det syrlige blikket kan jeg levende se for meg - også det forundrede tilbake. De er bygget over samme lest, alle sammen, tror jeg *LOL*

Og ja, kan du ikke komme innom en dag! Onsdag eller torsdag skulle være fint, tror jeg! Noen bursdager som skal feires nå tre dager til ende først... Og så er jeg jo på jobb, så det må bli på ettermiddagen. OK?

TurboLotte sa...

OOOh, blir helt svett av å lese dette jeg!
Tror du må komme deg tilbake på jobb ja. Hi-hi.

Blir du ikke med å støper litt snart?

Juni sa...

Litt av en ferie:)
Men det var nå i allefall en forandring fra det vante, eller?
Gøteborg er en flott by synes jeg, var der for noen år siden og jeg glemmer aldri trädgårsdamatørenes hage (eller noe sånt) Flott hage/park midt i sentrum.

Du kan gjerne få en bit av min solhatt hvis du vil, jeg har rikelig, så slipper du tråle hagesentrene etter den.