torsdag 14. juli 2011

Det blomstrer da litt, til tross for regnet som har vært (og er)

IMG_2397

Det har vært mye kleint vær de siste ukene, selv om vi de to siste dagene har sett at sola finnes bak alle skyene, og overgartneren har hatt en liten vanningspause. Det var på tide! Så har man fått kose seg litt med vannkanna selv, og det er jo koselig. Og det er rart med det, det blir tørt under diverse utstikk og takdekke selv på regnværsdager.

Denne uka har vi hatt to bursdager, både tirsdag og onsdag, 7årsdag og 11årsdag. Stort familieselskap tirsdag – i strålende sol – med 20 til bords, grilling og kaker. Det er stor stas og en flott tradisjon som ungene + vi voksne gleder oss til!

I hagen er det liv i det meste, selv om potetene ser ut til å ha fått så mye vann at de har pådradd seg tørråte… Det er jo ikke kjekt! Men de får stå litt til, og så får jeg heller bare se hvordan det blir.

IMG_2399

Til tross for enorme nedbørsmengder viser nepalmuren seg fra sitt peneste for tiden. Masse blomster som lyser opp i bedet ved den lille dammen / bøtta.

En annen som blomstrer er den søte gule saken med burgunder midt her. Vet a’fuglene hva det er , kom i en frøblanding som Frida sådde i våres. Om det ikke spirte mye i denne blandingen, så gjør jo denne seg godt!

IMG_2402

       IMG_2405       IMG_2406

Ipomea’n i midten her er har jeg fått fra Blomsterguri. Den er så søt og spesiell – og gjør seg godt i hjørnet i partyteltet. Den rufsete saken helt til høyre er en ringblomst – som på pakka skulle være orange og enkel. Av og til er overraskelsene vel så flott!

IMG_2404I et innfall av sommerfølelse og et nyklødd myggstikk på leggen, sa min kjære om søndag at nå skulle vi kjøpe oss en MosquitoTrap… Eh, javel, sa jeg, som egentlig er den som like alt mulig fiksfakseri. Men altså, en MosquitoTrap. Vi heiv oss i “tyddebæret” (den lille, røde Toyota Aygo’n vår) til Plantasjen på Lund, Tobienborg. Og der, der fant han herligheten! Til halv pris, til og med! Så da var det bare å la kortet gå varmt, kjøre hjem og montere herlighetene et sted der det ikke kom vann på den.. Den skulle visstnok denne mangfoldig hundre kvadratmeter, og hvis vi ikke var fornøyd, så var det bare å komme igjen med den… For å si det sånn – jeg tror kanskje vi “kommer igjen med den”….

Den sender visstnok ut 6 dufter som skal minne om menneskets, og dyra skal fly inn i boksen og tørkes til døde der.. Nuh, vel… Tror det er rimelig tomt i innerboksen – og jeg tror jeg sier som en herværende guvernør (over there, i alle fall) “I’ll be back”.

Hvis noen har andre opplevelser med denne, så for all del si i fra

 

IMG_2412      IMG_2421

Rosa over her er helt fantastisk på fargen – kjøpt navnløs en gang for lengesiden da det var opphørssalg hos Korsvik hagesenter.. Klematisen ble veldig blass i fargene, men det er en Dr.Ruppel.

De siste bildene er bare litt av hvert. Storhjelm, Heuchera i blomst…

IMG_2415    IMG_2420     IMG_2424

2 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Joda, det blomstrer "litt" ser jeg :-) Frodig tror jeg det kalles. Noen som liker været altså. Synd med potetene dine da, men de finnes jo på butikken hvis det blir for galt. Jeg har mørkelilla poteter, har ikke smakt enda....

AnitaH2 sa...

Masse fine bilder! Nepalmure, altså? Jeg har også en slik, nemlig, og liker jo å ha navn på sakene...
Utrooolig lekker ipomoea, forresten. Lille rød har fått litt stemoderlig behandling her, men jeg håper hun har skjønt at jeg mener alvor med godt stell nå snart...