fredag 3. juni 2011

Rabarbra både i hagen og magen

Det er den tiden av året - at rabarbra'n må høstes og nytes - i alle fall her hos meg som det ikke er så mye å høste enda. Kan ikke fri meg fra tanken på at jeg gleder meg over middels til pallekarmen er spekka med lange, kraftige rabarbraer! De kommer seg, men i år har jeg bare høstet (og på feil måte, i flg min kloke, gamle mormor) 500gram.
Den er nå renset og skrelt, kappet i biter og puttet oppi en paiform. Gjett en gang hva fredagskosen blir her i heimen?

Joda, Rabarbrapai etter denne oppskriften:

6 dl hvetemel
1 dl sukker
2ts bakepulver
190g mykt smør
2 egg

Jeg blandet det tørre, smuldret inn smøret og knadde inn sammenpiskede egg til slutt. Så dyttet jeg dette ned i ei paiform og la rabarbra (500g) oppi. Over dette strødde jeg 1,5dl sukker blandet med 2 ss potetmel.

200grader på nederste rille i 45 minutter.

Og så var det det med høstingen, da. Jeg kuttet stilkene av med kniv (kors og fysj og "er du ikke riktig klok, jente")... det var altså feil. Ta tak i stilken og dra den rett opp, da slipper den på rett sted og det kommer nytt skudd der... Jaja, får huske det neste år :-)

Skal heller trøstespise litt rabarbrapai med vaniljeis til :-)

3 kommentarer:

Frøya-Heidi sa...

Nam, rabarbrapai er godt! Jeg har også laget en pai i år, men har planer om å lage flere og putte i fryser`n. Det er bare tiden som ikke strekker til..

Kos deg med pai og is!

Ellen Walnum sa...

Husker godt da jeg var jentunge og de første rabarbraene kom. Da vanket det rabarbra og en kopp med sukker. Nam nam:)

Mete sa...

Det har det vanket her også, Ellen! Sukker i eggeglass og rabarbrastilker. Ungene er i ekstase!(og såre rundt munnen...)

Og det var ikke bare vi som koste oss med pai og is - tror ikke det var en unge i gata som ikke var innom for en smak. Det er koselig, det!