søndag 18. april 2010

H A G E T I D ! ! !

IMG_0811

Camellia Japonica (99,- på Plantasjen)
Endelig er formen på oppadgående. Litt rusten i kroppen, og stemmen er det bare såder med, men det var i alle fall tid for å kle seg godt og komme seg  ut i hagen!
Vel’et har fått hageavfallscontainer fra kommunen denne helga, og da skal det ryddes!
Og ryddet ble det!
Gubben er syk – øreverk og sprukket trommehinne. Ikke godt, stakkars!
Så da var fruen alene med hageredskapene… Moahahaha!
Etter å ha samlet sammen div sakser, kuttere, spader, koster og raker + hagebåra, ja da var jeg klar!
Gikk først i gang med bedet langs garasjen. Der har det vært villt kaos i flere år.
I utgangspunktet var det en laurbærhegg, tre potentilla, en sjasmin, en annen busk/tre, en barlind, et par rhododendroner og div annet “snæks”.
Nå ser det slik ut…
IMG_0815
IMG_0816

IMG_0817
Her er det blitt rimelig snauhogd.
Røsket ned to klematis – det var like mye inne i garasjen og i takrenner og under tegl – heggen klippet jeg mye av, samme med barlinden, potentillaene er BORTE og det samme er sjasminen, forsythiaen og det andre treet. Dvs bare stubber står igjen. De må gemalen spa opp senere.

Ungene ble også engasjert – betaler i danske kroner. Skal på familiebursdag neste helg. Ryddet opp bak garasjen også. Klippet på hortensiaen, druen, som forøvrig virkelig må bindes opp igjen, og magnoliaen tror jeg bare vil skjenke oss 3 blomster i år. Vinteren har vært streng!
Min mor kom bort med tilhengeren fredag, og jeg benyttet sjansen og fikk henne til å hente et lass hagemix på søpla.  0,5kubikk for 245kr. Det er sannelig ikke dårlig!
Har brukt mye av det allerede!
IMG_0818
IMG_0819 
hagebordet jeg fikk til bursdagen har flyttet ut på terrassen rett ved siden av drivhuset, og det har blitt flittig brukt! I dag har jeg måttet rydde opp litt i drivhuset og har pottet om endel planter. Noen har flyttet inn i ampler, andre i sinkbøtter.
Tomat- og agurkplantene har flyttet inn i 12litersbøtter. En i hver. Tror det skal gå greit. Hadde kompostjord i bunnen og vanlig jord på toppen. Satser på det!
IMG_0820
IMG_0821 IMG_0822

IMG_0823

 Hiv og hoi så fullt det er blitt!

   

7 kommentarer:

Tresje sa...

Du har jo jobbet som en helt, håper jeg får gjordt halvparten i dag så er jeg fornøyd.

TurboLotte sa...

Jøsses, knallbra da!!!
Godt jobba. Ja den jorda fra søpla. Er den ok eller?

Ellea sa...

Den jorda fra søpla brukte vi for noen år siden da vi skulle anlegge plen....du verden som det grodde. Men en kan visst ikke plante mat i den, fordi den har tungmetaller.

Mete sa...

Jorda fra søpla er knallfin, og er klar til å plantes i - hva som helst. De har to typer; hagemix og biojord. Hagemix'n var kjempe fin! biojorda er grovere - ser på en måte ut som om den ikke er helt ferdig kompostert..

Blomsterguri sa...

Wow - nå har du satt igang - hvis du trenger noe mer, si ifra :-) Tips om jord er kjekt. Må tenke litt mer på den. Ser det er frodig i drivhuset ditt, og at du har blitt smittet av Kameliablomster som noen har... Ha en fin kveld!

AnitaH2 sa...

Og det var bare én helgs innsats?
OMG!

Mete sa...

kremt - en dag, Anita...