lørdag 1. mai 2010

1.mai

1.mai - arbeidernes fridag. Nu vel... Sov lenge og godt - for førstegang på mange uker. Det var deilig! Sto opp halv ti (!) og kreket meg fort ut i hagen! Bakte bare 24 muffins først.
Mats skulle i bursdag 12-14, og jeg timet meg godt inn på hva som skulle gjøres før, under og etter.

Først var det spyling av hus - det tok min kjære seg av. Hadde lånt høytrykkspyler av svigerfar, vår har tatt kvelden... Og den var ikke veldig mye bedre den vi lånte. Etter de to langveggene var det kleint svev i motoren. Hørtes akkurat ut som en motor som helst vil slippe tomgang...
Så da brukte vi vår gamle (LITT større trykk enn hageslangen) for å ta garasjeveggen.

Hang opp sinkampler i kjetting - ble veldig fint, asså! Tok vekk de hæslige hvite og byttet med sink. Åh, det var mycket betre:-) Plantet ut diverse fra drivhuset også. Tar sjansen nå. Vet det er tidlig, men jeg bare klarer ikke la være!
Ungen til bursdag - mor på visitt til Blomsterguri. Utrolig hyggelig dame med en utrolig hyggelig hage med utrolige mengde blomster i drivhus (som i dag hadde flyttet ut - og det var meeeeengder!) Fikk kaffekopp i hånda, omvisning i hage og masse deilige blomster med hjem :-) Hjertelig takk!
Barn hentet i bursdag, mor i full fres med mer utplanting, rydding, sjauing. Gemalen med blomsterkrukker under armen for å lage system.. Samme farger i samme område, må vite!
Deilig med en mann som interesserer seg!
Drivhuset ble ryddet (!), nabo'n fikk med seg noen nyprikla (glemte) tomatplanter som dukket opp... og endel annet jeg ikke vet fikk også nye potter.
Plantasjen fikk også et ørlite besøk - måtte ha teakolje til solsengene.
Æresord! Kjøpte bare det (+ 10 mais, men de var så små, at de telles ikke)

Har fjernet blåregnene mine. De har aldri blitt noen schwong på. Dessverre! Danmarksimport for mange år siden - 9, tror jeg, og fortsatt ikke en blomst. Nei, da transporteres de til svigers pergola i Voiebyen. Så får vi håpe de heller trives der!

Under middagslaginga pyntet ungene muffins og nå har jeg diskutert med dem om det er lørdag eller søndag (de trengte ikke godis på en søndag). Okei, inn i skapet igjen!

Og så tok jeg oljing av hagemøbler før jeg gikk inn til pc'n.
I morgen er det mer oljing og montering av hagemøbler som står på tapetet, samt fotballcup på Sukkevann.

Gratulerer med dagen, arbeider! i dag har du gjort en god innsats!

3 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Takk for besøket, det var veeeldig hyggelig. Tror det var godt at noen fikk være med hjem til deg! Skal si du har fått gjort mye i dag - mye mer enn meg ihvertfall. Men - det har vært en god dag! Kos deg i kveld!

AnitaH2 sa...

Vel blåst, vil jeg si! Litt mer laidback her, vesla hadde besøk og mor måtte være litt i nærheten.

Men enig med deg: SMÅ planter kan man ikke telle med! GLIS!

Ellea sa...

Ja pytt, pytt, laget bare 24 muffins sånn i forbifarten:)

Her ble også dagen brukt ute. Har også tatt sjansen på å sette en del ut, men må kanskje sette noen av dem inn for natten siden det er meldt frost.......