søndag 19. april 2009

Fantastisk helg i hagen

For en fantastsk helg!
Her har vi ikke slitt ned sofaen, for å si det sånn.
Lørda'n ble det handlet i en vill fart - måtte hjem og jobbe i hagen. Lufting av plenen - mosen krøllet seg og ble raket opp, jeg bar jord i bøtter og spann - bokstavelig talt - fra naboen. Har fyllt murerbaljer og gamle Fuhr-dunker med jord - gjør klar til potetsetting. Har tustet litt i drivhuset også, men det er liksom ikke så veldig stor plass der inne lenger..
Potter er tømt, kassen der sukkerertene skal kose seg er rensket og gjort klar, belegningssteina er kostet, maurkverk er strødd ut.... Og MØE meir :-)
Det var langt fra vondt å legge seg i nyvasket linsengetøy går kveld

I dag gikk jeg ut kvart over ni - da hadde jeg ventet lenge nok.. Drivhuset fikk besøk, jeg pottet om litt, priklet masse - salater og ruccola, flyttet endel jordbærplanter, ga førstehjelp til et søyle epletre som trengte potta for seg selv + litt gjødsel, reddet 'Susan' Magnolia fra å bli tråkket ihjel av nabobarna som renner gjennom hekken - hun ble puttet i ei krukke sånn i første omgang.
Har fått en ide om å ha noen gamle smijernstativer som klatrestativ for Klokkeranke og Bomsterert. Har tenkt å stappe de oppi vanlige blomsterkrukker. Spennende! Så i dag har vi da rettet ut kroker for å få plass til dem i krukkene.
Jeg har oljet solvognene mine mens gemalen og minstejenta monterte den nye trampolina. Den var kun 30 cm større enn den forrige - men det ble veeeldig stort... Så resultatet ble at vi måtte kappe ned tre store hekkplanter (jada, de har ikke vondt av å bli klippet litt) for å få den på plass. Men ungene var storfornøyde - alle de 10 som var innom i alle fall!

Jeg har også spadd opp en peon som ikke har hatt det noe greit - satser på at den liker seg på den nye plassen. Og så har vi spadd opp en Yuccalilje eller hva søren de nå heter. Har stått i mange år uten å vise blomster, så nå fikk den altså nytt rom. Det knakk av en stor bit av rotstokken, så jeg har puttet den i jorda og håper at jeg kan få avlet frem en til.
I samme slengen flyttet vi rakettblomsten også - den har blomstret mye, men stått litt sånn puslete til. Satser på at den kommer som et skudd senere!

Aspargesen er begynt å spire - får vann i munnen av bare å tenke på den første innhøstinga.
Også luftløken er kommet lang - men ble allikevel flyttet til nytt sted. Passet liksom ikke helt inn der den sto.

Ranukler er flotte - men hvordan kan jeg bevare dem? Vil de overleve på en litt lun plass? Anyone?!?

Også har vi slarvet over hekker og gjerder og på terrasser.
Usannsynlig hyggelig - og veeeldig møkkete hender og negler og ... Jaja - det er vårens store glede!
Så TurboLotte hadde fått et sett fra I Gros hage, men de var selvsagt utsolgt da jeg gikk inn for å herme.. Så folkens; hvis du har et godt råd for hvordan pleie hendene etter gode dager med jord under neglene, så er jeg veldig takknemlig!

Det siste jeg fant ut i dag er at jeg også vil ha rabarbara! Anita fristet seg med innleget sitt om rabarbarasyltetøy. Må ha - må ha!

3 kommentarer:

Charlotte sa...

Oj!! Effektiv helg hos dere også ja. Deilig ikke sant?

Ellea sa...

Jeg synes jeg har hatt ei effektiv og god helg i hagen, men du tar fullstendig pusten fra meg:-))

Smijernsstativ høres kuuuult ut!

AnitaH2 sa...

Som sagt hos meg selv, to potter rabarbra står klar, men møtet er ikke før neste tirsdag. Altså ikke i morgen!!!