søndag 12. april 2009

"Yezz-beibi" og forskjellen på mitt og ditt

Så var årets påskeferie over - nesten.
Har vært både på Hovden og Abusdal. To helt forskjellige ferieformer - hehe.
Hovden er høy vinglasføring, kondomdress og rumpetaske med drikkeflaske i. Boblebad og badstue, SE OG BLI SETT.
Jeg er lissom ikke helt der... Men vi koste oss masse, altså. Misforstå meg rett!
Gode venner på firmahytte, strålende sol lørdagen og en strålende unge etter å ha kjørt slalåm for første gang i sitt liv søndagen. Og han var flink! Veldig flink! Så nå blir det en ny maseting å forholde seg til.

Mandag dro vil til egen hytte med vann i sisterne og innlagt strøm, selv om vi mer enn gjerne brenner stearinlys. Mye stearinlys. Og jada, vi (ok, jeg, da) drikker litt vin. Gjerne Rosemount - rød og hvit er mer enn drikkbar begge to.
Masse snø hadde vi også og fikk et par småturer selv om været ikke har vært det beste denne påska. Har vært en snartur hjemom også - og oppdaget at fryseskapet hadde tatt kvelden og vel så det... Godt med gode naboer - og særlig de med tom fryser er bra å spare på :-)
Så det gikk noen bæreposer ned gata... De får være der noen dager - må få oss nytt fryseskap, ja.

I dag bare måtte jeg hjem til drivhuset mitt - var syyyykt spent på hvordan det hadde gått mens det var alen hjemme... Og joda, det hadde gått, for å si det sånn. Noen !"#¤%&/unger må ha tatt seg den frihet å gå inn for å titte (og vanne?!?), men lukke døra etterseg er no'dritt. Så flere av både klokkerankene og tomatplantene hadde fått frostskader på bladene, og noen var skrekkelig blaute på bein. Så mens ungene badet inne under fars oppsyn pottet jeg om alle plantene ute - de fikk ny, god jord og den våte må rett og slett tørkes...
Nå skal jeg lese litt om gjødsling og sånn av disse plantene, og så må jeg jo si at jeg sådde litt også; Mirkaleblomst, atlasblomst, squash, sorte doble valmuer, opiumsvalmuer... Ja, det var vel det - i tillegg til hvitløk, vårløk, sylteløk og gulrøtter.

Jepsi-Pepsi. Det begynner å bli fullt på hyllene og gulvet der ute, og i morgen må jeg ha flere potter på Plantasjen og jeg må sende min mann på jobb for å hente noen blomsterpinner - de store. Grillspydpinnene - de største - begynner å bli litt små..

Og forresten - noen som vet om det er uheldig å bruke en kobberkjele til blomsterpotte? Har en dreper av en vedkjele i kobber som bare står og samler ting og tang på vaskerommet, og vurderer å plante blomstererter i den - har et stort stativ de skal klatre i nemlig - og jeg tror det ville passet perfekt i kobberkjelen...

4 kommentarer:

Elsa sa...

Kle kjelen med tykk plast innvendig før du fyller den med jord. Husk å lage dreneringshull i bunnen;-)
Det glemte jeg en gang jeg plantet i en gryte. Trenger jeg å si at plantene fløt i gjørma etter noen regndager...

Charlotte sa...

For noen frekke unger???? Hvis ikke det var dine egne da. Jeg hadde klikka....

Mete sa...

Klikka ja, jeg skal på jakt etter potensielle syndere i dag - det kan jg love her og nå. Har et par som er mer sannsynlig enn andre i kikkerten, kan d si... GRRRRR

Ellea sa...

Drittunger! De må få høre det!

Kobberkjele høres lekkert ut, iallefall dersom den har hull i bunnen:-))