torsdag 30. april 2009

Rar dag

Skulle vært i Danmark nå, jeg. I stedet har jeg nettopp tørket spy av meg selv, ungen min, gulvet mitt, senga mi og doen min - omtrent i prioritert rekkefølge. Turen ble kansellert av den grunn at min mor fikk spysyka. Jeg hadde ikke så mye fantasi og spurte de jeg kom på i farta, men det passet ikke for noen. Tok allikevel avspasering i dag - og har brukt 4 timer på vaktlister til eksamen og en del flere timer i hagen.
Fikk satt rabarbararota - stor! - fra AnitaH2 i deilig hestebæsj, naboens rabbis fikk også litt godsaker, var på felleskjøpet og kjøpte jord + kalksalpeter, fikk bæsj og jord til tomat og agurk og satt dem i det, la sukkererter og Mirakleblomstfrø i vann. Ryddet i drivhuset og satt krukken til Fridus med ringblomst og forglemmegei ut, og de siste klokkerankene gikk samme veien. Har høstet årets første avling med salat / ruccola (holdt til meg) og har bakt 72 boller av typen "pille lokket av boller!" Ja, og så var vi med storebror på fortballtrening i dag og fikk hyggelig prat med andre foreldre + rollen som foreldrekontakt for laget i hånda. Jadda! Kan det blir bedre?

I morgen er det fotballturnering for Ril - vi skal i aksjon fra 13. Om vi går ale sammen avhenger av tullas hoste. Den har hengt i lenge, og nå hoster hun slik at hun spyr. Stakkar! Både henne og jeg. Jeg er superpyse med spy - det er det gubben som fikser opp i. Så da hun spydde på meg for litt siden, da var det hakket før jeg frika totalt ut.. Er jo sikkert helt sykt og uforståelig for enhver annen mor, men jeg bare takler det ikke! Lukt, lyd, konsistens og farge... PJUK!
Men jeg jobber med saken. Er blitt mye bedre de siste årene. Nå hjelper jeg til - vasker, holder og alt sånn, men jeg tør ikke være hjemme alene med en spyunge. *FLAU*

Vel, nå er det visst på'an igjen. Får gå ned og hjelpe til. (ingen sjekk for stavefeil i kveld)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tilbrakte også gårsdagen med en sjuk hosteunge som spydde meg ned med jevne mellomrom - ikke akkurat det man ønsker for en sånn fin hagedag! Lider av "spyangst" selv, men merkelig nok går det greit med ungene. Alt som kommer ut av dem er lissom helt greit. God bedring til ungen, håper dagen i dag blir fin :)

Ellea sa...

Stakkars jentunge og stakkars deg. Skjønner godt din aversjon mot spysjuke. Jeg har mest panikk for å få den selv for det er det verste som finnes...........

Håper resten av helga blir ei god hagehelg. Det er iallefall meldt fint vær. Det er verre med Tyrkia, der er det meldt mye regn der.....

AnitaH2 sa...

Her tar gubben spy og jeg legevakta. Jeg brekker meg med ungene og er lite brukandes. Han "besvimer" hvis blod eller sprøyter blir påtrengende.
Så godt at rota hadde vokst, da. Var nesten flau for å gi bort sånne åpenbart mishandlede pingleblader... (Rødme!)