onsdag 1. april 2009

Halleluja!

Det er ikke lovpriing i sørlandsk variant jeg sikter til, men et drivhus som er ferdig montert, en garasjeport som virker igjen planter som er priklet og masse frø som er sådd!

Freste hjem fra job sånn i seks-tiden i dag. Siste innspurt med koferanser ble unnagjort fra 4 til 6. Vel hjemme var det en liten matbit før siste takhalvde på drivhuset ble montert. JEG var mer nn klar for å få det ut å plass, kjøpe stæsj og flytte inn, lissom, men ale herremenn i gata satt som støp foran tv'n og så fotballkamp. For en prioritering!
Vel. Halv åtte kjørte jeg til Plantasjen og skulle ha hyller til drivhuset, murerbaljer og mye mer. Ble skikkeli i tvil om 25cm eller 50 cm brede hyler, men endte opp med 50cm, men bare ei.. Frem og tilbake et par ganger . o da jeg kulle fråtse i annet stæsj, så fikk jeg beskjed om at de hadde stengt og at jeg måtte betale og gå... Første gang jeg er blitt kastet ut fra Plantasjen!

Men folkens - er det smart med 50 hyller i et drivhus på 2x2meter? Har tenkt trådhyller - to etasjer? - på den ene siden og murerbaljene (tenker tomater, agurk og sånn i dem) på den andre siden. Smart? Dumt? Noe jeg ikke tenker på?
Og når jeg nå flytter det på plass på terrassen, bør jeg ha varme i det nå mens jeg er borte i påska? Hva kan jeg sette ut? Hehe - du må kanskje vite hva jeg har?!?

Joda, jeg har klokkeranker, tomatplanter, paprika, gulrøtter i melkekartong, Physallis, Nicotiana, erteblomster. Ja, og så har jeg sådd agurk, gresskar, salatblanding og ruccola.

Nå skal det sås over en lav sko fremover - det er allerede et mareritt å vaske her i heimen - og verre skal det bli!
Jepp - jeg er bitt av basillen, rett og slett smittet av Ellea og Charlotte og andre hagegale. Inkubasjonstiden har vært ca et halvt å, men nå slår det ut i full blomst!

TAKK!

10 kommentarer:

oyhovoft sa...

Gratulerer. :D

Konferanser, ja... Jeg skal ikke ha min runde før 16. april; lærer aldri at konferanser er veldig greit å ha før våren slår til. :( Men jeg kan ikke skylde på andre enn meg selv. Og tolv konferanser går greit på en kveld og i år er det bare hyggelige og greie konferanser. :D

Gry sa...

Lykke til med drivhuset! Har ikke selv så jeg kan ikke gi råd om hyller etc.

Randines hageblogg sa...

Gratulere med oppsatt drivhus!

Hvis du kan ha hyllen på endeveggen er det greit med 50cm, min er nok 25 cm. Du må jo også ha plass til å bevege deg der inne.
Mitt drivhus er også lite og blir fort fylt opp.

Gulrøttene kan du iallefall sette ut nå, ellers er det tidlig i kaldt drivhus.

Lykke til videre!

Mete sa...

Jeg har mulighet til å sette inn en byggtørker eller vifteovn i drivhuset - vil det bli for varmt når det er kaldt? Om du forstår...?!?

Charlotte sa...

Hurra!! Så gøy!!

Jeg har en laaang hylle som er 50cm. Ganske bred, spør du meg. Husker du de grønne hyllene som ellea hadde før, jeg tror de er ca 25cm.
Ellers så burde du ha en liten sånn vifteovn ala de du får kjøpt på Claes ohlsson.
Har du lukeåpnere til vinduene? Så åpner det seg jo hvis det blir for varmt. Men uansett så er en vifte nesten et must i lukket drivhus, det blir bare mugg hvis ikke.

Mete sa...

Har vifteovn og forstår at jeg kanskej bør bytte 50-hylla til en 25hylle. De så bare så inmari knuslete ut!
Elleas lukeåpner har jeg også, så da er det bare å flytte inn:-)

Må kanskje plassere 50'n på kortveggen som randine forselår, og heller ha ei 25 på den ene veggen. Det er det plass til. Murerbaljer på den andre langveggen, og vips så var det mer enn fullt...

JAAAAA!

og i dag har jeg rett og slett tatt meg tid til å være her inne litt - i og med at jeg er overspent på å komme i gang hjemme!

AnitaH2 sa...

Halleluja, søster i ånden! Jeg gleder meg med deg, og skoggerler over at du blir kastet ut fra Plantasjen!
Lufteluka er antakelig viktigst, vil jeg - som ren teoretiker på feltet - tro?

Anonym sa...

Du må på Clas Ohlson, Mete. Der kjøper du en sånn dings som du kan sette i støpselet og deretter kontakten til ovnen (støpsel/kontakt - æsj - forvirra nå!) i dingsen. Så stiller du dingsen inn til å sette i gang ovnen når tempen kommer ned i feks.7 grader. Da er du sikret mot frost i alle fall. Lukeåpner i tillegg, så koker du ikke småttingene. Ja, undervanning må du ha når du er bortreist, kanskje også dryppvanning, avhengig av hvor lengedu skal være borte.
Grattis og tvitvi!

Mete sa...

Clas Ohlsson - here I come!

Undervanningsmatter - har de det også hos Clas?
Også timer - sure! Smart!

Mulig jeg leier inn en nabo til vanninga også - slutten av lønna og lite til dryppvanningssystem akkurat nå. 1500 eller deromkring på Plantasjen i går. Mulig grønt Fokus har bedre priser?!?

Ellea sa...

Halleluja sier nå jeg også! Bittelille er på plass og klar til innsats:-)

Sats på 25cm hyller og kjøp heller noen av de plantebrettene jeg har brukt. De kan du sette med den smale kanten ut om du skjønner hva jeg mener.....da går de litt ut over kanten men det gjør ikke noe. Du kan sikkert få plass til 3 i hver hylle. Husk at plassen på gulvet under hylla også kan utnyttes. Undervanningsmatte får du kjøpt i ruller på Grønt Fokus. 179,- for en rull på 120cm x 5m. Det har jeg gjort, og lagt undervanningsmatte i alle brettene mine. Dersom det ikke er så mye du skal ha kan du komme og få av meg for jeg kjøpte to ruller:-))

Du bør ha en vifteovn der inne. Kjøp en med termostat. Da sørger den for at det ikke blir for kaldt og lukeåpneren sørger for at det ikke blir for varmt:-)