lørdag 11. juli 2009

ABC i ord og bilder - S


Fy filler'n! Det er gått 19 uker siden Petunia dro igang ABC i ord og bilder på norsk. Det er ikke alltid jeg er med, men denne gangen skal jeg hive meg rundt igjen! Bokstav nummer 19 er S og i dag står min S for Sinnsstemning, Sur, Striregn og Sommer du, lissom!

Sommer er egentlig favorittårstid #1 for meg. Stortrives på Sørlandet, beveger meg sjelden lenger sør enn Danmark i den søte årstid. Hvorfor i all verden skal vi dra til Spania eller andre land i "Syden"? Vi har jo Costa del Sørlandet rett på utsiden av døra.


Men jeg kjenner på det nå - at lysten til å ta en chartertur sørover trenger seg på... Det regner nemlig... Mye! Og lenge! Og torden og lyn. ÆSJ! Jeg blir møkkasur i slikt vær! Har ikke mer å rydde på heller... (Sett fra det perspektivet var det kanskje ikke så dumt at det kom noen dager med rotbløyte - ungenes rom + loftstue er sjaina skikkelig opp; ryddet og masse kassert), men bortsett fra det, så kan jeg ikke fordra regnvær! Det kan regne alt det vil om natta - da slipper vi styret med vanningsrestriksjoner også... Men på dagtid, da vil jeg har SOL! Jeg vil få fregner på nesa og bli brun på magen og beina, gå barbeint i gresset og nippe rips fra buskene. DET er sommer, det!
I dag henger alt med hodet - de flotte valmuene, Papaver Somniferum - bøyer seg og det er vel ikke lenge før de brekker helt.


Utsikten gjennom stuevinduene er begredelig. Vannet strømmer nedover gata i fosser og det koker rundt kumlokket nederst i gata.

På terrassen står badebasenget og fylles med regnvann - planen var egentlig å få tømt det for vann i dag. Skal ha stor familiefest i morgen - ungene fyller året og det er tradison med åpent hus, grilling og kaker. Bare en gang tidligere har vi måttet være inne - håper ikke gang nummer to kommer i morgen.


Nei, i morgen vil vi ikke ha vanndammer på hagebordene, vi vil ha duk og lys og servietter. Vi vil ha blide fjes og muntre voksne som spiller crocket og fotball. Vi vil ha sukkerhøye unger - (ja vil vi nå egentlig ha det?!?), spretne barn på trampoline og SOL!


Vi vil ha S for Sol, Sommer og Sørland, vi vil ha S for Superblid og SuperSpeed, for det er den vi ender på når den årlige Danmarksferien står for tur.


Og skal jeg være helt alvorlig, så er jeg SUR, men det går nok over, skal du se! For bakom skyene er himlen alltid blå?!? Og om ikke annet, så får jeg strikket mye babytøy + diverse annet...
Og neida, det er sikkert ikke synd på oss...

13 kommentarer:

ninabakke sa...

Herlig!

Mvh Nina

Anonym sa...

Mit humør blev ekstra Superfint af at læse dit S-bidrag med plusser og minusser ;-)
...og jo: "For ovenover alting stråler moder Sol"!

Rimkogeren sa...

SUPER - Fint S-indlæg i ord og billeder.

Petunia sa...

Hvorfor reise søover når du kan reise nordvest over! Velkommen til Bergen - der alle paraplyer har konventert til parasoller og det er varmt og deilig! Her nyter vi fine dager med is og bading og du skal få premie hvis du finner et regnværsbilde på ett av ABC innleggene mine. Nå har jeg laget reiseguide og språkurs for dere, så det er ingenting å stusse på;)

Kan godt forstå at du blir værsyk og lengter. Været er det lite å gjøre med. Der har vi lang erfaring her i by'n.
Herlig innlegg fra deg!

Tone sa...

Ja, et herlig innlegg! Og ja, kom til Bergen, for her skinner solen fra morgen til kveld:-)

Villrose sa...

Flinke du, da! Som får ryddet inne når været er vrangt.

Visse andre depper bare i soffan...

TorAa sa...

Ja, vi skjønner utmerket godt hva du her skriver om.
Og du uttrykker det ganske så presist med fine bilder.

Vi tok faktisk konsekvensene av at i Norge vet vi ikke på forhånd om det blir sommer eller grønn vinter.
Vi reiste til Frankrike med bil mens de yngste barna var små, og ble der i 1 måned.
Dyrt? Nei. Vi bodde under åpen himmel og barna i lite telt på en trygg bondegård i syd. Vasket oss i elven og padlet mye.
Fakstisk var det ganske så herlig og de få beboere i den lille landsbyen, de elsket jo disse eksotiske "vikinger", som kom der år etter år.

Monica sa...

hehe, herlig :))
Sommer er ikke ensbetydende med sol - selv om vi her i Bergen har vært ganske bortskjemt i år :))
Men husk på at hagen og alt ute trenger litt regn.... Ikke for det - jeg blir som deg jeg i sånt vær :(((

Elsa sa...

Skikkelig godt skrevet.
Her i nordvest har vi hatt mye sommervarme i sommer, men siste dagene har skodda ligget som ett lokk over hustaka.
Om fire uker nyter jeg sol,varme og strandliv på Kreta.

Gärdsmygen sa...

Snart är solen tillbaka igen! Fint bidrag!

Anonym sa...

Et virkelig fornøyelig innlegg.. midt i alt regnet.
Krysser fingrene og alt annet for at værgudene smiler til dere i dag. Og gjør de ikke det, så får dere sikkert en fin dag inne også. ;)
Lykke til!

AnitaH2 sa...

Men nå skinner sola igjen! Så får vi håpe det varer...

Mete sa...

LOL - vittig og hyggelig med mange tilbakemeldinger her. Tenkte på gruffeinnlegget mitt i går ettermiddag - da klarnet det noe opp, og jeg gikk ut og plukket rips - barbeint i gresset. Ble god og våt, men det gjør ikke noe. Ble mange rips, en del moreler og litt fortball med Mats.
I dag har det vært ustadig, og bursdagen ble holdt innendørs. Koselig hadde vi det uansett! Frida var lykkelig for at det i år var på hennes dag vi feiret, og Mats gleder seg til feiringen hans i morgen... Det får bli en tur på kafe eller i dyreparken, avhengig av været.
God søndagskveld!