onsdag 22. juli 2009

Strek i regninga og bilder fra de siste eskapader

Det blir ikke alltid som man tenker det. I går satt vi oss i bilen og kjørte til tvedestrand - hadde tenkt å få laget T-innlegget mitt til ABC i ord og bilder der, men dagen ble annerledes enn antatt. Min kjære var ikke helt i form, men vi gikk ut fra at det ville gå greit.
Besøkte pappa og de han har besøk av. Grillet og hadde det koselig, ungene var i storform. Kjørte til min mor og skulle overnatte der - og hva skjer? Joda, her blir den ene etter den andre syk - gemalen mest. Retur var påkrevd med bøtter i bilen i tilfelle spying på veien... Parkerete i gården 00.08. Ungene til køys, gemalen rundt skåla. Festlig. pying er det ekleste jeg vet, og jeg er livredd for å bli smittet!
Derfor sov jeg på loftet...
Velvel, fikk i alle fall tid til å lage litt blogginnlegg i dag - med bilder fra det om har skjedd i det siste. De første bildene her er fra dyreparken - tirsdag 14juli. Den dagen det var over 17500 innenfor dørene... Var der sammen med folk og røvere i Kardemommeby, Henning, Åshild og de 3 guttene deres. 2 år siden sist vi møttes, men allikevel var connectionen mellom ungene der umiddelbart! Veldig hyggelig!
Det var full runde med løver, tigre, stormberget, Kardemomme, Kjuttaviga, sommerøya og alt annet verdt å se!

Onsdag ettermiddag reiste vi til deilige Danmark. Sprett ny leilighet i Løkken. Flott, var den! 4 soverom, 2 bad og kombinert stue og kjøkken. Glimrende for 2 familier!


Freste rundt hver dag - Aalborg, Hjørring, Løkken, Blokhus, Skagen...
De fleste av stedene var vi søndag - da vi måtte ut 11.00 og båten gikk 22.30. Men det gikk superfint! Været var bra og ungene kjempegreie! Var på Grenen og kikket. Blåste godt, men det var minimalt med sjø. Det er et fascinereden sted å være! Elsker byen og stemningen der! Men mest på voksenferie. Ikke så mye for barn, synes jeg!
På stranda i Løkken fikk vi skikkelig kjørt oss torsdagen - mase bølger og strøm, men 20 grader i vannet og vi trengte ikke langt ut for å få dukket oss. Fredagen var det mye mindre sjø og vi koste oss lenge i havet. Ungene var i ekstase over bølgene! Og den lille fetter'n var i hundre og skulle absolutt IKKE på land igjen :-)


Ellers ble det tid til is både her og både der.. På bildet er vi i Blokhus.
De danske hus fascinerer meg alltid - de er pene og forseggjort, mange av dem. I Skagen var vi innom en eiendomsmegler for å høre på kravene til å få kjøpe sommerhus der nede -> tilnærmet umulig, med mindre man driver forretninger eller kan dokumentere å ha bodd i Danmark tilsammen minst 5 år. Vel er vi mye på ferie der nede, men 5 år tilsammen... Det virker vanskelig. Så vi får belage oss på å leie de neste årene også!


Etter endt tur var det tid for opprydding i drivhuset - mye å jobbe med, men det er stort sett bare gøy! Surkirsebærene er høstet, likøren satt, rips og solbær på frysen, og squash med en diameter på 15cm høstet og fortært. Yummi! Har funnet ut at squash, løk, paprika og citruspepper i alufolie på grill / i ovn er mer enn deilig. Og slenger du oppi noe fetaost på veien fra tallerken til munn, så har du et skikklig herremåltid! Sunt er det også! Kan det bli bedre?!
Frø er også plukket inn; Trollius, Akeleie - hun med skjørtene, Meconopsis cambrica, div valmuer... Må få tak i noen ziplock-poser - de små. Noen som vet hvor?
Og så har jeg vært datadame i dag. Installerte det trådløse nettet på nytt - hadde glemt nettverksnøkkelen og fikk ikke junior på nett... Men nå er vi på nett begge to. Er det ikke flott?
Men nå har jeg da en nesten ubrukt flatskjerm - 17tommer - til pc stående. Får legge den ut på intranettet på jobb, eller Finn for å skaffe ny eier. Ikke behov for den her i gården.
Jepp - det var den oppdateringen - bortsett fra ta jeg må få med at jeg er MØKKALEI av REGN! BLÆH! Men ellers har jeg en fin dag :-)

3 kommentarer:

AnitaH2 sa...

Innholdsrik ferie! Tror jeg hadde trengt ferie etterpå, jeg...

Mete sa...

Hehe, Anita! Du vet jo hvordan jeg er! Dette ER ferie i krabbegir! Og vi er ikke ferdige. Ei ukes tid i Gøteborg blir finfint! Så kommentaren om frøa - har du mulighet til å stikke innom i morgen eller fredag, hadde det vært hyggelig! Send meg ei smsmelding, du!

ninabakke sa...

Utrolig masse herlige bilder :)

Mvh Nina

Delta på fotoverden da vel ;)
www.fotoverden.blogspot.com