torsdag 23. juli 2009

Ikke akkurat motorsagmassakren, men...

Det er sannelig ikke langt unna at jeg kan si motorsagmassakeren har vært i hagen min. Det begynte med litt måstussing av klematisen som var uttafor inngangen. Jeg skriver var, for nå er den vekk - hele dritten forsvant over hekken! Den heter noe sånt som 'summersnow' og får noen unselige blomster. Har hatt den i mange år og synes egentlig den har vært søt, men i år har den vokst over alle støvleskaft og tatt over hele armeringsnettet som er tiltenkt både kaprifol, erteblomst, klokkeranke og klematiser. Men altså, klematisen var for grisk! Ville ha all plassen selv. Så da kommer fru Rettferidghet stormende til og røsker ned hele greia! Fikk reddet det meste av kaprifolen, ertene gikk peisveien - ny mulighet neste år, et par andre klematis ser ut til å ha overlevd, og blåregnen ble bare stusset litt på toppen. Og da var jeg i gang, kan du si! Så da var det opprenskning i jordbærene - har lidd under lite lys pga den nevnte klematis. Blomkålene kom også frem i lyset og noe blomstrende salat fikk disp til å ta ferie.

Og så var det bare å snu seg. Litt stussing av frøstander jeg ikke vil ha flere av - og så ble det store staudebedet på en 25 meter også tatt. Løytnantshjertene klippet jeg ned, samme med storhjelm, en geranium som jeg vil begrense har jeg gravd opp, klokker er klippet ned, iris bundet opp (glemmer det alltid og husker det ikke før de henger over alt annet), bringebærkratt røsket opp, rhododendron knepet, dagliljer rensket opp i, roser klippet, div sommerblomster ryddet i...

Og så var det bedene langs inngangsiden. Nok å gjøre der også. Deilig med jord under neglene, men hvordan i all verden skal jeg bli rein på fingrene? Kan ikke fordra å jobbe med hansker på, men etter 5 timer i hagen er det lite mulighet til å bli ren...

I morgen er planen å ta krukkene på terrassen. Må foreta litt matauk også. Ikke det at det er nødvendig, men det er bare så utrolig koselig å plukke bringebær, rips og solbær. Bringebærene kom i hus i formiddag - de har stått for å få marken til å krype ut (kun 2 er funnet!), så nå er det klart for røring med sukker. Koker dem aldri! Blander med litt sukker og vips i frysen med dem!

Ellers lever vi godt på squash, løk (gul, rød, hvit og vår-), gulrøtter, tomater, stangselleri, salat og agurk + div krydderier. Ungene sirkler rundt maisene og håper de snart er modne, men det er nok en stund til. Gresskarene slynger seg metervis utover, og det er å håpe at det blir noen store, flotte gresskar til den forhatte Halloweenfeiringen... Potetene kan snart graves opp - har satt tidligpoteter. Får ta dem om et par ukers tid, tenker jeg.
Har forøvrig en del rips og ganske så mye solbær til utdeling, om noen vil komme og plukke! Og skulle også gjerne vært av med et par-tre rimelig store busker med Grevsheimspirea, så kjenner du at det, det kunne jeg sannelig trenge, så gi meg beskjed!

4 kommentarer:

Red Hobbitt sa...

Så masse fine bilder du har. Hva slags program bruker du for å lage de collagene? Vi var også i Dyreparken i år for første gang. Dit drar vi nok igjen. Var nok litt heldigere med dagen, det var ikke så mye folk der fordi det var handelens dag i sentrum.

Mete sa...

Hei, du!
Jeg har lastet ned Photoscape. Det er utrolig enkelt å bruke, og mange av collagene blir riktig lekre! Mase duppeditter å bruke også, som rammer og farger og tekst og... Last ned (gratis) og prøv!

Ellea sa...

Som vanlig en hyperaktiv dag på deg, og jeg som var så fornøyd med at jeg hadde fått gravd opp bed langs nordveggen og fått plantet noen stauder der........

AnitaH2 sa...

Det var jo godt du sparte krukkene, så du har noe å pusle med i dag også!
;-)
Milde himmel for et tempo på deg, jente!
Jeg er allerede invitert til Søgne for ripsplukking, men synes det er flott at du sier fra om overskuddet. Blir alltid så lei meg når jeg ser over gjerder til bugnende busker som ikke blir tatt!