søndag 5. juli 2009

Løshunder og morgenblomstring


Søndagmorgen. Stille og GRÅ!!! Hva skjer? Temperaturen er fortreffelig, men sola har tatt seg en pause. Kan ikke si at jeg liker det noe særlig, men sånn er det nå bare. Humlen har funnet en deilig seng i en prydsvinerot og sover sin søteste søvn!

Har hatt vannerunde hos ei venninne og forbarmet meg over jordbærene hennes. Er blitt 4 bokser på frysen til nå! Og litt på skiva til velsa som våknet opp med dyr på kroppen - røde hunder, I presume! Trodde ikke det var mulig etter vakinasjonsprogrammet, men det er visst det. Fine klaser i knehaser og armhuler, samt prikker - litt store - rundt forbi på kropen. Hun er ikke plaget av det, og er ute og leker (med de andre barneforeldrenes velsignelse). Snørr og litt hoste er de eneste symptomene i tillegg til utslett. Jaja. Løshunder burde holdes i bånd, spør du meg!

I hagen er det masse som har spruttet ut det siste døgnet. I og med at hagen er rimelig overbooket, så må man lete frem noe, annet stikker seg tydelig frem i form av voksevilje eller farge. De orange tigerliljene står gjemt under plommetreet som står i bedet, men de lyser så fint opp at man kan ikke unngå å se dem der de hiver seg frem! Og det beste er at det ser ut til at liljebillene ikke liker verken de røde eller orange liljene - de hvite og rosa derimot...

Disse hvite som likner på Anemoner og som jeg aldri husker navnet på er bare så usannsynlig vakre med sine lavendelblå støvbærere! Se er forsiktige i vekst og formerer seg ikke så skrekkelig, så jeg tror jeg må prøve å ta frø av dem i år og se om det er mulig å avle frem noen flere. Noen som har prøvd seg på det? Eller noen som kan navnet på denne?!?

Andre som har bestemt seg for å blomstre nå er flere av dagliljene. De er kjøpt fra Zimtrade for flere år siden, og de var selvsagt ikke merke med navn, så jeg vet ikke hva de heter. Er mer enn glad for å få navnsettingshjelp på disse tre som blomstrer nå, og flere kommer det sikkert etterhvert som de springer ut. Ser at flere står bristeferdige nå og det er så utrolig gøy! JIPPI!
Jeg tror kanskje den i midten heter 'Pandoras box', men jeg er sannelig ikke sikker..
Ellers var min kjære på kabbefangst i natt - gikk på fjellene i Brekkestø og fisket opp 32 finfine krabber, så i dag blir det krabbemat til middag! YUMMI!
Planene forøvrig er å ta backup av pc samt installere pc til 9-åringen. Bursdagsgave som må settes opp når han ikke er hjemme. Og så håper jeg selvsagt på SOL igjen + må høste både squash, agurker og tomater i dag. Får pushe litt på naboene - klarer ikke konsumere alt selv! Og så så jeg forresten av EU nå godkjenner krokete agurker, så kanskje jeg skulle fått meg ei lita bu nede på torvet i byen? Kunne solgt diverse selvprodusert!
God søndag! (Og finner du noen trykkleifer her, så må du bare beholde dem)

5 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Like greit å bli ferdig med de "røde hundene", håper de forsvinner fort.
Mange fine bilder av dine blomster og kanskje blir det salg av de krumme agurkene på torget. (det var EUs mest idiotiske ide).

Ha en fortsatt fin sommer med krabber og friske barn!

Juni sa...

Håper de hundene forsvinner fort, ikke greit å være syk i disse feriedager. Men det høres ikke ut som hun er så veldig dårlig. Like greit å bli ferdig med dem da.

Vi kan sikkert slå oss sammen om en torgplass, Mete, her er og agurkene krumme, men like gode.

Dagliljene dine er det ikke så helt lett å si sikkert om, men jeg kjøpte og fra Zimtrade for noen år siden og en av dem var 'Pandoras Box' og den er veldig lik på din. Den første likner på min 'Strawberry Candy', også kjøpt på Zimtrade for flere år siden. Den siste vet jeg ikke.

Nyt sommeren fortsatt, og tvi, yvi for godværet.

Racemosa sa...

Må bare få sagt at den Anemonen var nyyyyydelig! Håper du får et navn på den:) God bedring til Vesla!

AnitaH2 sa...

Innbiller meg at røde hunder vaksineres rundt tolv-årsalder? I alle fall var det slik i min tid. Husker vi var dødssjokka over en av jentene i klassen som svarte at hun ikke visste om hun var gravid og måtte vente.

Anonym sa...

成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城