torsdag 11. desember 2008

Julespill, verksted og knuste briller..


Vi snakker lett blanding, rett og slett!

Begynner med brillene - de gjør meg både sint og lei meg. 3.klassingen i heimen begynte med briller for et par måneder siden. Vel og bra, selv om fortsatt noen barn synes det er veldig morsomt med barn med briller - brilleslange, brilleslange, brillenerd... Jaja. Det har han ristet av seg, men i dag, i dag skjedde det som gjør en pedagog til kun mor, og raseriet bruser i kroppen og alle mulig rare tanker dukker opp om "synderen og hans familie og..".
Det kom som en mail - ikke telefon, men mail. Jeg leser for p"¤¤#% ikke maile hele dagen! En gutt i klassen over hadde regelrett knekt brillene hans! Er det mulig? Ikke noe uhell, ikke noe unnskyld! Hadde rett og slett dradd brillene rett av ansiktet og bøyd dem utover så glasset spratt ut og hele innfatningen ble ødelagt. Hvorfor? Min pode hadde dristet seg til å spørre om hvorfor han hadde sparket klasseballen langt avgårde, og at han faktisk hadde sett at han hadde gort det. Ja, uten briller ser han kanskje ikke så mye? Ikke forstår jeg logikken, men blir rystet over at små barn kan gjøre slikt! Hva klikker? Hvorfor? Grr!

Det er dyrt med briller, men det er ikke det som er verst. Antar at forsikringen ordner opp i det, men meningsløsheten er påfallende! BLÆH!

Juleverkstedaktiviteten er nesten ferdig planlagt. Blir stamping - stempel, klipping og liming, kurver og kort. Og julemusikk, pepperkaker og mandariner. Da må vi vel få senket skuldrene litt mer?

Om det blir i morgen eller mandag vites ikke - kommer an på hva de gjør i 1.time i morgen.

Julespillet er det hyggeligste nå i dag - i tillegg til shoppingrunden i byen. Har vært på juleavslutning med 3.trinn i kveld. Barna viste en juleforestilling - "Natt i Betlehem", tror jeg det heter. Fin sang, mange solister, hyrder, engler, Maria, fattigfolk og barnet i krybben. Kjempeflinke barn! Hadde heldigvis husket å lade videokameraet, så gemalen filmet hele seansen - tror han i alle fall. Jeg knipset med det nye kameraet. Juhu!

Etterpå var det kaffe, frukt, kaker mm - veldig hyggelig!

I kveldinga er julekortene gjort ferdige, stemplene vasket og tørket, og alt er klart for morgendagen.

Vikarer er hentet inn for de som trenger det, og ellers er alt klart til karakterføring.

Nobelkonserten har overtatt for håndballen, og dessverre er Tørum blitt trener i Start. Det går opp og ned her i livet...

4 kommentarer:

Charlotte sa...

Fyttigrisen da!!!!
Jeg hadde i alle fall forlangt at foreldrene ringte meg, og tilbød seg å betale nye briller. Det hadde i alle fall jeg gjort som foreldre.
Men av bitter erfaring vet jeg jo at noe foreldre gir fullstendig pokker.. det har man jo fått bevist, igjen og igjen. Veldig trist.
Hvilket forbilde er de for sine barn, som ikke lærer dem ansvar?

Men du.. hvis du setter img. border = 0 i HTML koden, så blir du kvitt rammen rundt bildene. Du har så mange gøye animasjoner. Bare et tips altså. :-)

Ellea sa...

Det provoserer meg virkelig når noen ødelgger bare for å ødelegge!!

Mete sa...

Tuuuusen takk Charlotte - nå er de teite rammene rundt borte!

Charlotte sa...

Så fiiiint det ble nå!!!