tirsdag 2. desember 2008

Tradisjonen tro..

Aller først; har byttet ei veske i 3 Hipper i dag. Vet ikke hvem av oss som lo mest og følte seg lurest, men jeg er kjempe fornøyd!

Ellers er jo adventstiden godt i gang - nikoser meg selv om snøen forsvant og kun isen ble igjen på veiene.

Tradisjonen tro, ja, så er vi i gang med juleprøvene - også kalt tentamen. Det er et rotterace å organisere 109 unger med egen eller skolens pc på 5 ulike rom, med nettilgang som ikke alltid vil "leke" og minnepenner og you-name-it. I tillegg var jeg så dum at jeg var hjemme og pleide stemmen min i går, og da hadde ingen tatt ansvar for matteprøven som absolutt IKKE var ferdig. Så den måtte jeg fikse innimellom alt annet i dag... GRRR! Men det er en tradisjon...

En hyggelig tradisjon, derimot, er å se barneTV sammen med ungene. Blåfjell er bare koselig (og litt skummelt, synes Frida på 4) og på sengekanten leser vi. Åh, jeg koser meg like mye om ungene. I fjor var det "Gubben og katten og Nissemaskinen" som ble lest, årene før der Nøtteknekkeren. Har den som adventskalender der det er ei lita bok til hver dag. Utrolig fin! Men i år har vi begynt på Jostein Gaarders "Julemysteriet". Synes han kan skrive litt sært, så jeg var rimelig spent på hva Mats syntes om den, men har elsker den! Historien om Joakim som får en gammel julekalender, og hver dag ramler det ut en liten, sammenbrettet lapp som er tettskrevet med historien om Elisabet som løper avsted etter et lite lam, vekk fra kasseapparatets klirring og folks kjøpestress.
Utrolig fin! Og flotte illustrasjoner / bilder inni.
Jeg må rett og slett innrømme at jeg gleder meg til neste kap jeg også!

Poden skal være med på julespilet på skolen i år også. Han gleder seg helt syyyykt! Så vi øver på gjetergutt-replikker. Han er flink, og kan dem utenat. Så vi finpusser på å få det naturlig og ikke typisk lese-stemme. Ikke lett å ha lærerforeldre..hehe.
Adventskalenderen på jobb er en sukses! Blide fjes og stor forventning når dagens "kalendervinner" avdukes rett før lunsj. Da er det frem med saksa og klippe ned sin gave. Utrolig hva en liten sjokoladebit har å si!

Tilslutt et bilde fra året som gikk:


6 kommentarer:

Anonym sa...

Engelsktentamen i dag var siste prøve i denne omgang. Når den er rettet blir det rettefri fram til en bebudet samfunnsfagprøve mot slutten av januar. Delte ut norsktentamen i dag og da føler jeg det nesten som om ferien like rundt hjørnet. :)

Lykke til med matteretting. :)

Charlotte sa...

ÅÅÅhhh det hørtes koselig ut. Nå fikk jeg litt dårlig samvittighet for at jeg ikke er like flink til sånne ting.
Men lillegutt på 3, som også synes blåfjell var litt skummelt, satt da i armkroken min når vi så på da.
Og til og med fant jeg storesøsters blåfjellue fra når hun var mindre, som passet han perfekt.
Den julemysterietgreia lurer jeg på om jeg skal kjøpe til storesøster til jul, er hun for gammel for den hvis hun er 12?

hildeG sa...

Julemysteriet har vært elsket av ungene gjennom alle år her og. Fjortisen har funnet den fram selv i år, og får besøk av en klassekamerat før skoletid for felles lesning (***)

hildeG sa...

...og det var vel svar nok til Charlotte ;)

Ellea sa...

Det er så hyggelig å lese om juleforberedelser sammen med barna:-)

Mete sa...

Julemystriet r flott - for barn i alle aldre!
Mats maser like mye hver kveld om å lese bare ett til, mamma! Vær så snill!

Og retting, ja. Er ikke helt i hakket - men skal lage rettekjem nå. Heldig og flink er du, Øyvind, som allerede har rettet og delt ut norsken!
Det er noe med det - når kaakterene er satt til jul, da bare ER det julefri!