onsdag 10. desember 2008

Juleverksted


Det er definitivt den tiden på året. Jeg liker det jo egentlig.
Når jeg har tid til å kjenne etter, så gleder jeg meg!
Helt sant!

Men jeg - den mest ukunstneriske av dem alle, må altså hoste opp noe koselig, julete, å gjøre med elevene mine - helst uten at det skal koste ei krone... Da sliter jeg! Har ikke klassekasse og ergo ikke noe å hente penger fra. Har allikevel hostet opp noen grunker fra en støvete krok i lommeboka (jada, idealismen råder) og kjøpt kartong og glanspapir. Har googlet øyet stort og sårt - må ha noen fancy maler vi kan bruke. Har funnet noen fine - hedigvis! Ellers blir det glitter og stas og julekort-meg-rundt. Jaja. Hyggelig bare det å gjøre noe annet. Men jeg føler meg sånn...
Nok om detEllers er hverdagen fortsatt hektisk. Og hvem er den ikke det for? Og når skal jeg få kjøpt inn ingredienser til å bake pepperkaker og kakemenner? Og lage deigene? Og ikke minst - bake dem ut? I morgen?
I morgen skal jeg avspasere, og jeg har dagen spikret! Hadde egentlig planlagt IKEA, men lommeboka sier nei.. Så da tar jeg ei skikkelig rundt i byen i stedet. Har en del ting jeg skal ordne. Julegaver + saker og ting til egenpleie. Badekuler. Med Sheabutter. SUKK! Det er bare helt fantastisk! Anbefales virkelig, men unngå de med "frø" i - det blir så ufattelig kvalmt.

Må kjøpe mer garn også - - dilla er helt vill! Garnbutikken på torvet er bare som den godis-butikken!
Skulle hatt litt mer tøy også - til meg selv. Nå henger ingen av buksene ordentlig på, så da er det vel på tide?!? Kunne godt hatt noen støveletter også, så det er vel ingen fare for at kortet IKKE skal holde varmen, for å si det sånn!

Har sjekket makro-objektiv til digitalkameraet også. HolyCow! DET var omtrent like dyrt som selve kameraet... Har søsteren til ei venninnne i statene, så nå er hun satt på saken. Klarer ikke overtale gemalen til å kjøpe linse også nå. I alle fall ikke når det står to biler her som trenger nye vinterdekk. Men det er så kjedelig...Nå skal jeg sette karakterer i matematikk og naturfag - nesten uproblematisk. Heldigvis. Tror ingen blir overrasket heller, selv om juleprøven gikk litt dårligere enn forventet.

Jepsi pepsi - dere får ha en god kveld og god natt, og kommer dere på gode tips til enkle juleverkstedoppgaver, ja så er jeg mer enn takknemlig!

Må bare slutte med denne - den var søt, og jeg tror sikkert at nissen tar seg en hjemme-nesten-alene-fest på 2.juledag. Og da foregår det kanskje på denne måten?

6 kommentarer:

Juni sa...

Ja ikke sant, den garnbutikken er det vanskelig å komme tomhendt ut av. Tror faktisk aldri jeg har klart det. Gøy å strikke, blitt bitt av den dilla jeg også.
Lykke til med juleverksted. Hvor gamle er de elevene og hvor lang tid skal dere bruke, bare sånn i fall jeg kom på noe?

Anonym sa...

Pyntet med åttende i dag. Vi får 200 kroner pr. klasse til pynting, men siden jeg har samlet opp en del opp gjennom årene ble det ikke så mange nyinnkjøp i dag. Elevene bestemmer selv, men etter at jeg oppfordret dem til å spare noe av pengene til godteri siste skoledag, ble det slik. Jeg er ikke pyntete av meg og etter tre timer med pynting av klasserommet var det godt å kunne avslutte dagen med en god, normal norsktime. :D

Harryford sa...

Ja en får være glad for at "litt god gammeldags sund idealisme" fremdels finnes!!!
Skal tro hvor mange kroner og timer av slikt som blir utført av alle lag, foreninger og klubber! ja og som deg, på arbeidsplassen! Ikke få!

Jul - julegave - linse - hint til "bedre halvdel!!!! For han elsker vel sin kjære såååå høyt! ;-)

Mete sa...

Juni; de er 14-15 år, altså 9.klassinger. Skal bruke mellom 1 og 3 timer, men ikke sammenhengende.
oyhovoft; så flott at skolen bruker penger på det, og det godteri-tipset ble nok kjøpt glatt, ja! Kjener feelingen av å kjenne det er deilig å vende tilbake til den gode, vanlige undervisningen også..
Harryford; han elsker meg nok mer enn verdien av ei linse, men vi ser ikke alltid likt på hva som er viktig og hva som er kjedelig, men nødvendig. Akkurat der er jeg litt ånn i pose og sekk, takk...

Harryford sa...

Hi Hi - var ikke tvil om at du er elsket høyt som himmelen! - og Pose og Sekk jenter - - synes meg å være kjent!;-)

Ha en strålende fin dag! Så gleder vi oss til julen i fellesskap! :-)

www.hagenpahytta.wordpress.com sa...

Impulskjører du til IKEA i Sandnes, altså? Hvor lang tid tar det, da?