søndag 23. november 2008

Det er kald november

Fritt oversatt fra Kolbein Falkeids fantastiske Ti'r na noir.
Det er kaldt i dag - bikkjekaldt, rett og slett! Har hatt den store gjøre kåken klar til advents-dagen i dag - ei uke tidligere enn før. Det kom vi på litt for seint.. Jaja. Nå er julegardinene oppe - første og siste året med dem... Er IKKE fornøyd - synes det ser rart ut i stua mi! Mulig jeg henger opp igjen de hvite når de er ferdig vasket og tørket. Har ellers tørket tøy ute i dag! Nydelig vær og -2.
Støvsugeren har gort en god jobb bak sofaen, og nå er det vasket og fint der også. Vinduene er tatt innvendig og jeg har sneket opp julekransen på døra. Mulig jeg må ha en ny - huff det var leit - denne er litt vesen i fargene:

Ellers prøvde jeg fåfengt å få tømt noen potter med diverse rester ute. Alt er bånnklakent i dag, men de ha medt mildvær fra ondag og utøver. Får hive meg rundt og få unna restearbeidet da. Og få løka i jorda. Der de hører hjemme..
Småpippene har også fått mat og ny fôringsautomat i dag. Hadde ei runde alene med gemalen på Plantasjen. Skulle hatt litt grønt til vinduene, men endte opp med utelys til plommetreet og nøtter til pippene. Ufattelig kjedeig utvalg de hadde i dag! Særlig når man ikke er fan av de røde og gulhvite julestjernene - med og uten glitter.

I hagen tok jeg litt bilder - ikke mye fint som kommer ut av kameraet nå. Tror det må ha fått seg mer enn en trøkk..Ei forkrøpla rose blant tørre kvister, et blad iset inne i dammen og en fisk som enda ikke er blitt "fiskepinne". Ikke lenge til det skjer, men inntil dess svømmer han stolt rundt under isen.

Resten ble bare litt av hvert.. En titt ned i isen avslører at det har trivdes alger på steinene i år, latmannsrosa er fargerik og fin, frøkapslene på to ulike Clematis og så den søte paraplyjenta mi.
De 14 andre bildene ble enda verre enn disse, dessverre! Nå er det middag rett rundt hjørnet. NamNam!


4 kommentarer:

Randines parsellhage sa...

Du ligger langt foran skjemaet, etter mine begreper er det første søndag i advent neste helg.

Bedre tidlig enn aldri......

Det er isende kaldt også her.

Mete sa...

Jeg kom også på at det er en uke til vi pleier å ha dette raidet, men da var vi så godt i gang at det var bare å stå løpet ut :-)
Og så kan vi heller vurdere en tur på hytta neste helg i stedet...

Juni sa...

Må bare si jeg er glad jeg ikke er den fisken - kan ikke fordra å bade med kaldere vann enn 20 grader,- pinglete? Jada!

amo sa...

Så deilig å være ferdig da. Skulle nesten ønske at jeg hadde gjort det samme, men det blir vel i siste liten som vanlig.