mandag 3. november 2008

Tvedestrand for den som ikkje vet'e


Har hatt en snartur til Tvedestrand i dag. Sykebesøk. Tristegreier. Både sykdommen og byen. Synes det er trist at det er så mange tomme lokaler. Bokbyen er vel og bra, men det kan da ikke gå an å leve av bøker alene?
Det nye senteret på toppen av Fjærkleivene er vel og flott, men kan det gå både med senter der og liv i sentrum? Det forundrer meg!

Men det er hyggelig å komme hjem - det er en koselig, liten by. Og så er det veldig deilig å reise der i fra igjen - hjem til Kristiansand. Mer urbant og folksomt. Tror jeg er for rastløs til å kunne bosatt meg i Stranna. Får heller kose meg når jeg er hjemme på besøk!

Bildene er fra Strykejernet - Norges smaleste hus (?) og fra Tjenna.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det er ikke barebare med disse idyllene...
En gang vi var på båttur var vi innom Tvedestrand i fellesferien. Yrende liv, handel i hvert et lokale bortover. Så var vi innom på tilbaketuren, og da var fellesferien slutt. Skål tomt. Nesten uhyggelig, spør du meg.

Ninni sa...

Tvedestrand er en idyll om sommeren. Jeg har også vært der vinterstid og nærmere en spøkelsesby har jeg aldri vært. Husene langs hovedgaten var lukket og låst, ikke en sjel å se fra toppen og ned til sjøen. Fikk nesten litt Dr Jekyll and Mr Hyde-følelse

Harryford sa...

Sørgelig sant! - Prøv heller Risør! ;-)

Mete sa...

BÅ; prøv deg den feelingen på en dag! Sånn er det f.eks lørdager. Kl 12.30 er det mange i gågata, kl 13.00 er det blåst! Blir litt vel TwinPeaks, spør du meg!
Ninni; det er så utrolig lite bråk med bøker, vettu!
Harryford; enig med du! Er ofte i Risør når jeg er hjemme. Koselig by og alltid folk ute!

Ellea sa...

Båten min er fra Tvedestand og min mor er fra Risør. Så sånn sett har jeg et forhold til begge byene:-) Kan være enig i at Risør kanskje er en smule mer livlig vinterstid......

Harryford sa...

- og Merethe og Ellea, prøv gjerne å finne noen minutter til en liten prat, når dere er i Risør! ;-)

Ellea sa...

Ja det vil jeg! Blir du med Mete?

Mete sa...

Jepp - det vil jeg gjerne!

Pleier å få meg en tur på både Acanthus og Villvin før jul. Kanskje rett og slett hele damegjengen herfra skulle ta seg en liten tur?!? Med kaffe hos Harryford!
Lufter det på neste møte, jeg :-)