lørdag 10. januar 2009

Lørdag morgen - allerede! Har bare vært på jobb en uke etter jul, men det føles som om det aldri var ferie! Rart hvor fort man kommer inn i tralten igjen!
I dag er det håndballturnering i Vennesla - Mats gleder seg enormt! Vi er mer på "bob-bob"-nivå...Men man stiller selvsagt opp! Det er nok av dem som ikke gjør det...

I hodet mitt surrer mange tanker for tiden, dessverre svært få som toucher innom den siste oppgaven min som snart skal leveres .. Har tatt meg fri mandag og tirsdag for å få skrevet den. Planen er å skrive om skoleleders oppgave rundt det forhold at det de siste årene er blitt flere og flere elever som utfordrer oss, spesielt med deres atferd. Jeg vet jo hva jeg skal skrive, men klarer ikke binde det sammen ordentlig denne gangen, blir bare oppramsing. Og andre kilder enn megselv og noen spredte henvisninge til K06 har jeg ikke fått tryllet inn. Må få "dyttet" inn noe fra hjerneforskningsboka jeg har lest - utrolig interessant lesning! Og skal norsk skole, og skandinavisk også, for den sakens skyld, ta det som står der til etterretning, så må vi nok bort fra enhetsskolen og dens tankegang. Tilbake med spesialskolen og linjedeling - fortinnsvis kjønnsvis deling, og gutter bør generelt sett begynne ett år senere enn jenter på skolen... DET er krutt! Og selvsagt bare ei bok, men hun treffer med mange eksempler og mye av det hun sier er gjenkjennbart, for å si det sånn!
Jaja, kommer nok ihavn med denne også - siste oppgave før eksamensmappa skal inn i begynnelsen av februar. Og når muntlig er unnagjort i begynnelsen av mars, da er jeg ferdig med 1,5 år studier ved siden av full jobb. JIPPI!

Var på fotorunde ute i går ettermiddag. Mest fordi det var sånn en utrolig flott himmel! Prøvde å se etter vårtegn i bedene, men det var for skumt. Julerosa står med knopper langt under bladverket, men de kommer liksom ikke lenger...?!? Den ene knoppen så ut til å ha begynt å visne der den står, hva skjer?!?

Nå får håndballbagen pakkes, nister smøres (kan ikke lever på pølser og vafler som de selger på disse turneringene) og bilen stappes + strikketøyet tas med. Vennesla here we come! (Fra 11.30 - 16.00)

6 kommentarer:

Gry sa...

Du får stå på, skole for ungene våre er viktig! Det sier litt når jeg opplever at ungene lærer mer på SFO enn på selve skolen...

Ellea sa...

Jeg er full av beundring for alt du klarer og rekker Mete! Viktig arbeide du holder på med. Jeg synes mange av tankene du lanserer her er viktige. Hadde en gutt med dyskalkuli (som ingen oppdaget) som helt klart hadde profitert på at vi ikke har enhetsskolen.

AnitaH2 sa...

Viktige tanker om skolen, ja, og jeg er hjertelig enig. Med tidlig vintervårjente og høstgutt blir det ekstra påtakelig!
Nå har jeg forresten sagt fra til naboen min om at du er på jakt etter lærer i engelsk og norsk, hun takket for tipset.

Charlotte sa...

GØy at du er med da. Betyr sikkert masse for han.
Lykke til!!
Kult med bildekkene, forresten.

Juni sa...

Var på forelesning/kurs en gang med ei dame (husker ikke hva hun heter sånn i farta) som snakket om det nye innen læring og hjerneforskning. Hun hadde mange av de tankene du skriver om, skal tro om det er hun som har skrevet den boka? Kunne tenke meg å lese den, hva heter den?
Har sendt deg en mail.

Mete sa...

Boka heter "Pæne piger og dumme drenge - hvorfor er der ingen børn der oppfører sig som de har hjerne til?" av Ann Elisabeth Knudsen.

Du må gjerne låne den av meg, Juni, men jeg trenger den frem til 11.mars, og det er kanskje litt lenge til?!?