fredag 16. januar 2009

Mimre-mimre

Jeg har vært på seminar på Revsnes hotel i Byglandsfjord. Avslutningstur for studiet jeg går på og det ble tid til både mimring og undervisning. Har ikke tenkt å si noe særlig om innholdet og alt det, men jeg kom i skikkelig mimremodus på busen hjem. Da mimret vi nemlig om - ja nettopp; 80-tallet!

Her er noen av mine høydepunkt fra dette magiske tiåret!
På begynnelsen av 80-tallet lekte jeg med Barbie og Cindydukker. Tøyet var hjemmelaget - gjerne avklipte hvite tennissokker ble tighte, snaisne kjoler
Men skal jeg være dønn ærlig, så var jeg skrekkelig misunnelig på min venninnes Tjorvendukke! Hun så litt mer normal ut i kroppen...
DonkeyKong-spill var hot! Vi hoppet over tønner og fikk kokosnøtter i hodet. Jeg var en mester!
Sminke ble etterhvert kjempe stas. Av en eller annen grunn fikk jeg lov til å reise til Oslo alene. Buss inn og hjem og da var paradiset; Adelsten, Hennes & Mauritz og Sten og Strøm. Kjøpte sminke på H&M; orange og gul øyenskygge, alternativt rosa. Mascaraen var selvsagt fiolblå! Deodorantene kjøpte jeg samme sted; lukta var ikke så nøye, for selve "greia" hadde så kul form at jeg glatt fikk byttet dem bort i andre mer virksomme...
Date deospray var også tipptopp! Den rosalilla luktet aller best!
På mine lepper hadde jeg min elskede Isadora nr 01 - den luktet vanilje og var fantatisk! Fants også i en variant som luktet sjokolade, men den var brun og ikke like hot til mit look!
På klesfronten var det BikBok-genser, MontClear dunjakke, røde ridestøveletter og selvsag - 501-Levisbikser.
Mohairgensere, hvitt skinnslips (hadde et mintgrønt også) og skulderputer var også bra, Og tynne, gjerne hvite skinnbelter!
Rottehale var jeg også innom... Pig på toppen og rottehale bak. Havrenakke = tøft!
Og så permanenten, da! Krampekrøller - hehe!
Brevvenner hadde jeg i fleng. Fra Bodø via Jessheim, Vancouver og California til Soul. Sistnevnt ville gjerne gifte seg med meg, så da kuttet jeg kontakten der.
Jeg leste Starlett og DetNye og var kjempe nøye på at jeg måtte legge dem i kronologisk rekkefølge!
Hørte på A-ha, BoyGeorge, Spandau Ballet, DefLepard, 10 i skuddet tok jeg opp på kassett og spilte Vidar Lønn Arnesen om igjen og om igjen.
Jenterommet var full av plakater på vegen av ulike kjekkasser. MiamiVice og Dynastiet. Derrick på tv, og "detektimen" vara det kun på fredagen,og mandagsfilmen fikk jeg ikke lov å se på før 80-årene nærmet se slutten.

Konfirmert ble jeg også...

Tror jeg slutter med det, jeg. Kunne ramset opp masse mer, men sveisene på konfebildet ble litt sterk kost. Fnis!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vi er født samme år og her var det mye å kjenne seg igjen i. :D

Helt fra Donkey Kong via konfirmasjon, Ti i skuddet på kassett, mintgrønt og Def Leppard til 501. Mennen var det hippe på etterbarberingsfronten og Poco Loco var klesfavoritten sammen med Ball og Levis.

Dog, havrenakke hadde jeg aldri og ingen var musikere var større enn Kenny Dalglish. :D

Og jeg fikk alltid se det jeg ville på fjernsynet. :D

Helt til slutt: Madonna er like stor i dag som i 85. :D

Ellea sa...

Festlig lesning:-) Ellers er ikke aldersforskjellen mellom oss noe jeg merker noe til, men akkurat nå kjente jeg på den.

Begynnelsen av 80 tallet: Jeg giftet meg........

Charlotte sa...

Herreguuud å vittig!! Sitter bare her å humerer og ler.
Skulle tro du hadde skrevt om meg.
Guri som jeg savner Starlet. Tuppen og Lillemor også.
Date!! Herreminn. Og den leppestiften ja. Jeg hadde rosa slik jakke da. Men røde og mintgrønne støvletter jepp!!
Perm i fleng.- Alt dette på skolen som du jobbet på. Engstrand var ganske kvalm av den lebestiften som også luktet vanilje, og jordbæparfyme fra BodyShop.

AnitaH2 sa...

Jeg er seks enorme år eldre, og var "frik". Himlet med øynene til smårips i Ball eller BikBok-genser, det var bare SÅÅÅ soss (og dermed teit). Eneste som matchet var Ti i Skuddet og Def Leppard, og det var byttet ut med mer "antikommersielle" saker etter at første halve tiåret ble tilbakelagt. Huff, jeg blir helt flau av meg selv. Trodde aldersforskjellen aldri ble tydeligere enn når folk diskuterte BarneTV, jeg, men har nok tatt feil. Husker bestemt at jeg ble ille berørt da en venninne kjøpte Starlet. Enda andre kunne se det!

Mete sa...

Mimring er gøy, rett og slett!

Glemte en hel haug også - som at Mascaraen selvsagt var Jane Hellen, bikbok og ballgensere var hot, det samme var ballongbukser!

Fnis - I MORGEN SKAL JEG SPOTTE cHARLOTTE PÅ BILDEGALLERIET PÅ JOBB - VÆR DU SIKKER!

Marie sa...

:LOL:
Jeg er også född -72, så her var det mye å kjenne seg igjen i.

/Marie