søndag 18. januar 2009

Sommerferien 2009 - Nordkapp here we come?!?

Vi er svorne Danmarksfan, det skal jeg gladelig innrømme! Flere turer i året, og gjerne et par uker om sommeren. Vi er aldri uenige om hvor og hva vi skal, og ungene er storfornøyde!

Men i år vurderer vi sterkt ferie i eget land, nærmere bestemt til Nordkapp.

Satt oss ned med kartet i går kveld, og vi var uenige fra første stund! Jeg mener at vi bør bruke god tid, kjøre kjapt opp via Sverige og Finland, og bruke god tid nedover. Jeg vil gjerne innom Tromsø, Lofoten, Kjærringøy er vel en drøm - telegrafbukta..., Trondheim og så over til vestlandskysten. Der står Atlanterhavsveien høyt på lista. Og videre nedover er det så mange ønsker at det nok må bli en tur for seg selv. Trollstigen, Geiranger....Min kjære er enig med meg til vi kommer til Trondheim. Da synes han Røros og så E6 eller parallellvei nedover er bra. Østerdalen er et alternativ. Jeg ser ikke pointet - vil oppleve så mye av landet som mulig, og da mener jeg at kysten er mer interessant. Kjørte et år til Oppdal over Dombås, og det var selvsagt mye fin natur, men ikke så mye spennende å stoppe på, om en ser bort fra Dovregubbens hall. Det var før ungene kom til, så Hunderfossen var vi ikke innom.

Så vi pakket sammen kartet og sa ikke mer om den saken i går.
Har noen der ute lyst til å fortelle om attraksjoner den ene eller andre veien, andre alternativer (Hurtigruta er ikke aktuell i denne omgang), tips om gode overnattingssteder, egne erfaringer osv, så vær så snill - send meg en kommentar eller 7!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes Røros er en fin by - absolutt verdt en dag eller to. Se gruvene, smia og kirka, samt se etter lokalprodusert mat. Spis på Røros hotell (?) som har veldig godt mat. Men dessverre er jeg enig i at forøvrig er det ikke så mye spennende i å kjøre innlandet nedover.
Jo, du har vel en del stavkirker og steinsentret i Lom.

Gry sa...

Vi har også vært mye i Danmark, og i fjor ble vi enige om å gjøre noe annet denne sommeren. Kanalbåtferie i England eller noe, men nå begynner Danmarkfeberen å melde seg hos meg....

Ellea sa...

Jeg må innrømme at får jeg valget, velger jeg alltid kysten. Men jeg har ingen konkrete tips å komme med.....dessverre.

potentilla sa...

Du må beregne god tid, vi hagegale står klar med kaffe på hvert nes...;)
Botanisk hage i Tromsø er jo et must.

Harryford sa...

Dette blir MYE å se og suge inn! En blir liksom "mettet" etter en ukes tid! Minst en 4 ukers tur dette;-)
Røros er flott - men Østerdalen i bil!!!!

Pusepilde sa...

Det blir litt av en tur!
Bestem dere for et par -tre høydepunkter, og husk at Lofoten er ikke stor, men har mange krinkelkroker, og så henger Vesterålen på;) Tromsø er et must, vi står klare med flagg :)
Men dropp Nordkapp, det er bare en turistmaskin, kjør heller til Havøysund og spis et lite måltid på Arctic View på kanten av stupet utmot storhavet, Det er tøft!

Mete sa...

Hehe - mange gode innspil her!
Vi vurderer seriøst Havøysund, ja. Har naboer som er derfra, så vi tenkte å benytte noen av deres bekjentskaper...
Selv om Nordkapp er hyperturistifisert, så tror jeg at vi må stoppe der oså,m når vi først er så langt nord!

Enig med deg, smgj, Røros frister. Ellers er det begrenset hvor mange stavkirker som er interessante, om jeg skal være helt ærlig!

Lofoten og Vesterålen ,ja. Snakket om ferge fra Moskenes til Bodø, men en natt eller to i rorbu virker jo forlokkende!
V får se.
Det morsomme var at da vi snakket med ungene om dette, så hang gjeipen og de lurte på hvorfor i huleste vi ikke skulle til Danmark!? Frida på 4 spurte sågar om vi var blitt "dugelig fattige"?

Jaja. Og kaffepauser hos alle hagegale - må begynne å trene opp kafeblæra, forstår jeg.

Kom gjerne med fere innspill!

Bønna sa...

Du må huske på at det er store avstander her oppe. Når vi reiser innenlands pleier jeg og barna å ta fly et stykke og la gubben gjøre transportetappene, populært for alle parter.

Selv vil jeg anbefale Kystriksveien mellom Steinkjer og Bodø. Da tror jeg du får Norge på sitt vakreste, men da må du også beregne tid. Generelt så er det jo slik at folk stort sett har bodd langs kysten og at innlandet er mindre interessant.

Lofoten er også et velkjent reisemål men her er også mye turister om sommeren. På ferga mellom Bodø og Moskenes er det ofte lang ventetid (desverre). Naturperler finner du overalt !

amo sa...

Det er veldig langt å kjøre! Har kjørt til Nordkapp selv, og flere ganger Kr.sand-Mo i Rana, og da er vi kun halveis i Norge. Det er fryktelig lange avstander det er snakk om.

Kommer også litt an på hvor lang tid dere har tenkt å bruke, og hvor godt barna liker å kjøre bil. Som noen andre nevner, det kan være lurt å velge ut noen steder. Det er helt umulig å rekke "alt" på èn tur.

Har ikke kjørt der selv ennå, men Kystriksveien har jeg hørt og lest mye positivt om. Den turen skal vi ta neste gang vi kjører nordover. Ellers er det den fine naturen jeg husker best fra turen til Nordkapp. Vi kjørte gjennom Troms i et fantastisk vær og fikk oppleve midnattssola i Lyngsalpene. Vi har et fantastisk flott land. Naturopplevelsene står i kø.

Mete sa...

Ja, det er store avstander, det er helt sikkert!
Vi har jo lang ferie begge to - han lærer og jeg med masse avspasering tilgode. Så tiden står det ikke på, og heldigvis liker ungene å kjøre bil. Vi får se. Kystriksveien hørtes flott ut, må konsultere NAF-boka litt mer på den. Ellers får vi planlegge, sjekke og tenke.
Et alternativ er selvsagt å ta halve Norge i år, og heller fly helt nord senere og ha leiebil der oppe.
Uansett er planleggingen halve moroa!

Charlotte sa...

Jøsses.. høres da dritspennende ut!

Rekkehuset sa...

Skjønner godt den dragningen mot Danmark - vi har akkurat bestilt vår 4 sommer der på rad. Men det er jo mye annet fint man kan gjøre, og jeg er helt enig med deg at det er mye fint i Norge også:-) Jeg har vært mye nordover sammen med mine foreldre, men aldri så langt som til Nordkapp, og aldri hadde vi tid til å stoppe underveis heller. Jeg og mannen var i Lofoten før vi fikk barn, og det frister til gjentakelse. Tror dere får en kjempeopplevelse når dere tar dere god tid:-)
Jeg uttrykte meg nok litt klønete angående pi-sokkene.. altså; tallet pi er jo oftest avrundet til 3,14 men har egentlig uendelig mange desimaler. I sokkene har jeg strikket striper; den første stripa er 3 omg, neste 1, neste 4 osv. Skjønner? Egentlig bare en måte å gjøre stripestrikking litt mer spennende på;-)
Ha en fortsatt fin uke!