torsdag 16. oktober 2008

Prøvekjøring av kamera

Etter at jeg ble oppsatt på å få meg et digitalt speilreflekskamera så har jeg googlet mye, for å si det sånn! Leser side opp og side ned om Nikon D40, D40x, D60 ... Ser det er noen forskjeller her, men mye er likt. Når jeg nesten hadde bestemt meg for et godt kjøp på et D40x, så begynte noen å snakke om Canon
Har sjekket en del der også - det er Canon jeg har fra før i APS, og er fornøyd med det. Fordelen er vel også at om jeg ender opp med et nytt Canonkamera, så kan jeg benytte zoomlinsa jeg allerede har.
Derfor lånte jeg et Canon EOS 350D av ei venninne. Hun er superfornøyd med det - sier det blir fabelaktige bilder. Nåja, sier jeg. Det tar fine bilder, javisst, men jeg forventer også at jeg skal kunne ta gode bilder av blomster, gjerne helt ned på makronivå, og da klarer ikke kameraet å fokusere. Og resultatet er at det ikke klarer å ta bilde i det hele tatt....
Det er kanskje ikke mulig å ta skikkelig close-up bilder uansett, så jeg må vel investere i ei makrolinse også. Og da blir det dyrt!
Tror nesten det smarteste å gjøre er å ta en tur til byen og snakke med folkene på Kjøstvedt eller Fotomiljø - det er vel de som har best peil her i byen... Og i mellomtiden låner jeg kameraet en stund til :-) Får ikke lastet inn bildene her - har ikke driver installert. Tror jeg skal prøve å få minnebrikka inn i den andre bærbare - der har jeg en skuff - tror det funker.?! Har tatt fine bilder av ungene til julekort og go'e greier

6 kommentarer:

www.hagenpahytta.wordpress.com sa...

Må det på død og liv være speilrefleks, Merete? Jeg diskuterer nytt kamera med min kjære om dagen, og han vil ha meg til å vurdere et "nesten-speilrefleks" fra Fujifilm med det klingende navn FinePix S100FS.
Kameraet er foreløpig ikke sluppet i Norge, så vidt jeg skjønner kommer det i april. Omtalt i norsk PC word nr.5/08, og her er en engelskspråklig omtale:
http://www.dpreview.com/news/0801/08012410fujifs100fs.asp

www.hagenpahytta.wordpress.com sa...

PS: jeg har bare brukt FinePix-kameraer i noen år nå, og må i grunnen si at jeg er veldig fornøyd. Det var etter at jeg begynte å kikke på noen fotoblogger at jeg fikk for meg dette med speilrefleks.

Ellea sa...

Lykke til med grublingen din:-) Jeg kan ikke råde deg til hverken det ene eller det andre, men jeg vet iallefall at jeg ikke ville hatt et kamera som ikke har god macro.

Mete sa...

Hm... Adressen du la ut funket ikke, Britt Åse, men jeg fant hovedsiden og kom inn på en annen side :-)
Der leste jeg om et Olympuskamera med 1 cm nærgrense - å halleluja! Det hadde vært noe! Men så ser jeg at kameraet går på vanlige AA-batterier... Ja, det måtte jo være noe!
Er egentlig fast bestemt på et vanlig speilrefleks, men nå vet jeg ikke helt...
Får gå etter fargegjengivelse og nærgrense, kanskje?!?

Ellea sa...

Mitt kamera går på vanlige AA batterier og da er definitivt oppladbare batterier og lader et must!

Anonym sa...

Mitt FinePix går på både oppladbare og vanlige, og vi har tatt bilde av en avisside som vi la PÅ linsa. Det er makroen sin, det! Og et spikerhode - ser omtrent ut som bildet er tatt med mikroskop.
Min kjære sier forresten at det kameraet jeg nevnte i forrige omgang; S100FS, er i salg i Norge. De har det på Komplett til under 5000 kr. ...